Registracija Prijava preko FB
Radovan Mića Trnavac (foto: Đorđe Đoković)
Radovan Mića Trnavac (foto: Đorđe Đoković)
17.12.2015, 11:27

Radovan Trnavac Mića dobitnik Vukove nagrade

č: | fb:

Slikar Radovan Trnavac Mića dobitnik je prestižne Vukove nagrade za 2015. godinu za dugogodišnji doprinos razvoju kulture i odanosti vukovskim idealima. Pored Miće Trnavca dobitnici ovog vrednog nacionalnog priznanja za ovu godinu su: Bojan Suđić, Miroslav Toholj, Dragoslav Ćetković, Miomir Filipović, Predrag Bajčetić, Janko Vujinović, Borko Gvozdenović, Dragutin Đukić i Srpski kulturni centar „Sveti Sava“ iz Subotice.

Devetočlani žiri, kojim je predsedavao Svetislav Božić, dodelio je još i „Izuzetne Vukove nagrade“, Matiji Bećkoviću, Jadranki Jovanović i Gimanziji Kruševac.  

Nagrade će biti svečano uručene početkom februara, na godišnjicu obeležavanja smrti našeg čuvenog filologa, lingviste i reformatora srpskog jezika Vuka Stefanovića Karadžića.

Vukovu nagradu od 1964. godine dodeljuje Kulturno-prosvetna zajednica Srbije za izuzetne rezultate ostvarene u stvaralačkom radu na širenju kulture, obrazovanja i nauke u Republici Srbiji i na svesrpskom kulturnom prostoru. 

Aktuelno

Autobusi na miting SNS u Beograd (foto: Đorđe Đoković)
Dvadesetak autobusa krenulo ka Beogradu 19.04.2019

Valjevski naprednjaci otputovali na miting

Na miting Srpske napredne stranke, u okviru kampanje "Budućnost Srbije", danas je iz Valjeva ka Beogradu krenulo dvadesetak autobusa. Jutros su u parku, koji se nalazi pored parkinga, ispisani...  · 16 komentara