KUD Abrašević (foto: Đorđe Đoković)
KUD Abrašević (foto: Đorđe Đoković)
23.12.2015, 11:19

Folklorci “Abraševića” nastupaće dve večeri

č: | fb:

Program obeležavanja 110 godina postojanja „Abraševića“ završava se nastupima Ansambla narodnih igara, večeras i sutra  u 20 časova u Centru za kulturu. Iako je nastup folkloraca Abraševića najavljena za četvrtak 24. decembar iz uprave Društva najavljuju još jedno veče za folklorce. Karte se nisu bile u prodaji, jer je dovoljan broj prodat učesnicima koncerta čiji su najbliži zakupili celu salu.

Kako je zainteresovanost bila iznad očekivane, organizatori su odlučili da prirede još jedan nastup, i na taj način su izašli u susret publici. Imajući u vidu da na ovogodišnjem svečanom koncertu učestvuju pored stalne postave i stari igrači koji su prve korake zaigrali u Abraševiću, ovakva posećenost i ne bi trebalo da čudi.

Katarina Ašković

Katarina Ašković (Foto: Đorđe Đoković)

Katarina Ašković, umetnički rukovodilac folklornog ansambla, najavljuje da će se na bini naći igrači od 7 godina do igrača sedme decenije. Time je pružena prilika svima koji su se zaželeli igre i narodne nošnje da opet izađu na veliku scenu.

“Zbog velikog interesovanja smo zakazali i koncert 23. decembra. Nikada do sada se nije desilo da se organizuju dva koncerta jedan za drugim“, kaže Katarina Ašković.

Na godišnjem koncertu folklornog ansambla učestvovaće blizu 180 izvođača. Osim velikog Narodnog orkestra i standardnih igračkih ansambala (seniorski, pionirski, juniorski i veteranski), pojaviće se i tri generacije uspešnih igrača „Abraševića“ koji su nekada nastupali u „prvom folklornom timu“ Društva, kao i članovi Gradskog mešovitog hora i Grupe pevača. Na programu je 13 koreografija, a umetnički rukovodioci su Katarina Ašković i Milena Urošević. 

 

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 23 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 1 komentar

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 5 sati 34 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 1 komentar