Finale ceo ansambl (foto: Srđan Vujović)
Finale ceo ansambl (foto: Srđan Vujović)
06.01.2016, 09:42

Nagrade za najbolje članove ansambla i orkestra

č: | fb:

Na godišnjem koncertu Kulturno-umetničkog društva “Abrašević” dodeljene su nagrade najzaslužnijim članovima ansambla narodnih igara i članovima orkestra koji su dali najveći doprinos društvu. Umetnički rukovodilac, Katarina Ašković, uručila je nagrade igračima Ivanu Pantiću, muškom solisti i Nedi Damnjanović, igračici sa dvadesetogodišnjim igračkim stažom.

Ivan Pantić

Ivan Pantić (Foto: Srđan Vujović)

Dobitnik nagrade Ivan Pantić započeo je igračku karijeru pre petnaest godina. Do sada je ostvario sjajne rezultate i postao solista. “Od svog 'Abraševića', povodom jubilarne sto desete godišnjice društva, dobio sam nagradu sa posvetom. Na taj predivan koncert, kao i svaki drugi do sada, ušao sam punim srcem i punim korakom,” kaže Ivan. On je jedini igrač u ovom društvu koji je karijeru upotpunio članstvom u profesionalnom, nacionalnom ansamblu “Kolo”, gde je 'ispekao zanat' i sada, držeći probe, svoje znanje prenosi na mlađe članove. “Zahvalan sam svom 'Abraševiću' na nagradi, ona mi je podstrek za dalji individualni rad, a i rad sa decom, njihov napredak i svaki doprinos ovom društvu u budućnosti,” dodao je Ivan Pantić, solista "Abraševića".

 

Neda Damnjanović

Neda Damnjanović (Foto: Srđan Vujović)

Neda Damnjanović ističe da joj je čast što je već pune dve decenije igrač valjevskog "Abraševića" i to smatra najvećom nagradom. “Abrašević je velika porodica koja u svoje okrilje prima samo jake karike koje su spremne da ispune ono što se od njih očekuje. Na taj način se neguje više od veka sjaj i ugled koje ovo društvo zavređuje,” navodi Neda Damnjanović.

Orkestar

Orkestar (Foto: Srđan Vujović)

Šef narodnog orkestra Milena Urošević, nagrade je uručila mladom članu sastava Aleksi Živkoviću, gitaristi i višedecenijskom članu orkestra Slaviši Jezdimiroviću, harmonikašu.

“Prijatno sam iznenađen što je neko primetio moj rad i trud, jer sam u "Abraševiću" kratak period. Ova nagrada me ohrabruje i daje mi motiv za dalje napredovanje. Upornost i istrajnost se uvek isplate, tako da ću i dalje na ovaj način nastojati da opravdam njihova očekivanja,” rekao je Aleksa Živković, gitarista.

Nagrađen je i dugogodišnji član orkestra Slaviša Jezdimirović, harmonikaš, koji je tim povodom naveo da podržava način na koji se uprava KUD-a “Abrašević” bavi folklorom. “Ja se samo trudim da svo svoje znanje i iskustvo, koje sam do sada stekao svirajući u narodnom orkestru, prenesem na nove i mlađe članove orkestra. Ova nagrada je dokaz da to radim na ispravan način i daje mi opravdanje i podstrek da tako nastavim da radim i ubuduće,” objasnio je Slaviša Jezdimirović.

Goran Mitrović, KOLO

Goran Mitrović, KOLO (Foto: Srđan Vujović)

Među nagrađenima bio je i prvak nacionalnog ansambla “Kolo”, Goran Mitrović, zbog duge i uspešne saradnje u radu sa članovima valjevskog društva.

Dugogodišnji član uprave i bivši predsednik KUD-a Abrašević, dr Vojislav Andrić, na svom Facebook nalogu izneo je impresije sa tog događaja. “Nešto slično u sferi negovanja narodne tradicije u oblasti folklora i muzike, na bini Centra za kulturu u Valjevu nije viđeno već preko 40 godina. Jedinstvo pokreta i zvuka. I sve generacije na koncertu. Novi aranžmani, sjajni kostimi, osmišljena konferansa, virtuozna igra, neverovatan zvuk... jednom rečju briga o svakom detalju. I uigranost koja zavređuje svako poštovanje,” objavio je dr Andrić.   

Vranjanska svita

Vranjanska svita (Foto: Srđan Vujović)

Učesnici koncerta

Učesnici koncerta (Foto: Srđan Vujović)

 

 

Aktuelno

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 sati 21 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 22 sati 50 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...