Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
08.01.2016, 13:13

Božićni koncert kvarteta MISS

č: | fb:

Tradicionalni Božićni koncert kvarteta MISS od 20 časova u Centru za kulturu. Valjevski sastav klasičarki, koji je prepoznatljiv upravo po Božićnom koncertu, ove godine  obeležava i deceniju rada, tako da će večerašnji program biti u skladu sa jubilejom kvarteta.

Missice će izvesti kompozicije kojima su započele  svoj umetnički život na ovdašnjoj  sceni, među kojima su Pahelbelov Kanon i Mocartova Mala noćna muzika ali i dela romantičara koja su često program  prazničnih koncerata mnogih svetskih ansambala poput Ofenbahove Barkarole, Borodinovih Polovjeckih igara, dela Štrausa, Glazunova.

Suzana Radovanović Perić

Suzana Radovanović Perić (Foto: Đorđe Đoković)

Božić za Missice uvek ima poseban značaj. “Početak našeg koncertiranja je vezan upravo za scenu Centra za kulturu, a od 2009. godine, Božić je vreme kada počinjemo novu koncertnu sezonu. Na našu veliku radost , upravo na toj sceni, večeras izvodimo prvi koncert u godini u kojoj obeležavamo deset godina postojanja, te u skladu sa tim ovogodišnji Božićni koncert  je za kvartet MISS drugačiji od prethodnih , što će, nadam se i naša publika kao naš najveći pokretač, 8. januara i osetiti”, kaže prva violina kvarteta MISS mr Suzana Radovanović Perić.

Božićni koncert je i prvi ovogodišnji program na velikoj sceni Centra za kulturu i ujedno praznični poklon za sugrađane, pa će ulaz na koncert biti besplatan za publiku.

Aktuelno

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo Pre 18 sati 10 minuta

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 4 komentara

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu 17.05.2024

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 4 komentara