Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
14.01.2016, 10:37

Gimnazijalci igraju predstavu za fondaciju „Nataša Kovačević“

č: | fb:

Dramski studio Valjevske gimnazije večeras će odigrati humanitarnu pozorišnu predstavu „Sabirni centar“ po tekstu dramskog pisca Dušana Kovačevića. Prihod sa večerašnje predstave biće uplaćen u fondaciju „Nataša Kovačević".

Mlada košarkašica Nataša Kovačević koja je 2013. godine u saobraćajnoj nesreći u Mađarskoj ostala bez dela noge, danas sa protezom trenira košarku i tako je još jednom pokazala neverovatnu volju, snagu i želju da prevaziđe tragediju koja joj se dogodila.

Pre pozorišne predstave, Nataša Kovačević biće gost Valjevske gimnazije gde će na tribini od 18.30 časova govoriti o sporti, ali i hrabrosti koju je pokazala u teškim trenucima. Najavljujući večerašnju tribinu i humanitarnu pozorišnu prtedstavu valjevskh gimnazijalaca, direktor škole dr Vojislav Andrić je rekao da je Nataša primer koji treba sledeti u smislu borbenosti i hrabrosti.

Cilj fondacije „Nataša Kovačević“ je da omogući lečenje sportistima koji su u sličnoj situaciji u kojoj je bila Nataša, ali i da zainteresuje što više dece da se bave košarkom i da poveća učešće devojaka u sportskim aktivnostima.

Karte za predstavu „Sabirni centar”, koja će biti odigrana večeras od 20 časova na sceni Centra za kulturu, mogu se kupiti po ceni od 200 dinara u računovodstvu Valjevske gimnazije danas do 15 časova i na biletanici Centra za kulturu. 

„Pomozimo napore jedne hrabre i odvažne devojke da pobedi sudbinu i obezbedi siguran fizički i psihički oporavak za decu i mlade kojima je život nametnuo status invalida“, stoji u pozivu Valjevske gimnazije Valjevcima za večerašnju predstavu. 

Direktor Valjevske gimnazije Vojislav Andrić najavio je da će početkom marta u Zvezdara teatru biti odigrana predstava “Sabirni centar” za učenike beogradskih gimnazija, takođe u korist fondacije “Nataša Kovačević”. 

Aktuelno

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo Pre 19 sati 19 minuta

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 4 komentara

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu 17.05.2024

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 4 komentara