Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
02.02.2016, 10:28

„Čekajući letnji raspust“

č: | fb:

„Čekajući letnji raspust“, naziv je programa za decu i mlade u organizaciji Centra za kulturu. Brojne manifestacije i radionice koje će biti organizovane do 14. februara namenjene su svim školarcima, bez obzira na uzrast, u vreme trajanja zimskog raspusta. Direktor Centra za kulturu Miloš Smiljanić kaže da je ovo prvi put da se prave programi za vreme zimskog raspusta. Podseća da je to rađeno za letnji raspust, u okviru manifestacije „Valjevsko kulturno leto“, i dodaje da je bilo zainteresovanih, otuda i ideja da se slični programi organizuju i u februaru.

„Otvaramo vrata Centra za kulturu za sve koji će zimski raspust provesti u Valjevu. Ovo je prilika da se deca i mladi za vreme raspusta uključe u naše radionice, da dođu, da se druže i da se na besplatnim časovima oprobaju u nekim veštinama i ne samo da se oprobaju, nego da nekim i ovladaju“, kaže Smiljanić.

Konferencija za novinare

Konferencija za novinare (Foto: Đorđe Đoković)

Glumica Angelina Lukić, objašnjava da ideja otvorenih radionica podrazumeva da pored stalnih članova brojnih radionica, koje se već održavaju u Centru za kulturu, u njima učestvuju i druga deca, i da se tako upoznaju sa radom radionica.

Likovni atelje Centra za kulturu za vreme zimskog raspusta radiće i prepodne, najavljuje slikarka mr Katarina Marinković. „Pored radionica slikarstva, koje već traju u Centru za kulturu, biće organizovane radionice grafike i dekupaž izrade nakita. Kao rezultat našeg rada na kraju meseca biće organizovana izložba svega što smo radili, i to ne samo za vreme zimskog raspusta nego i ranije u našim radionicama“, kaže Marinković.

Programi će biti organizovani svakodnevno od 19.00 časova u holu Centra za kulturu

Naredne dve nedelje u Centru za klturu pored škola slikanja, glume, bubnjeva i pevanja, za osnovce i srednjoškolce, biće organizovani koncerti, pozorišne predstave i filmske projekcije. Valjevski mališani imaće priliku da, 5. i 6. februara vide hit filmove za decu Dobri dinosaurus i Povratnik, dok će pozorišna predstava „Čudesna priča“ biti odigrana 13. februara.

"Čekajući letnji raspust" sinoć su otvorili horić „Srculence“ i baletska grupa Centra za kulturu. Večeras će biti organizovan otvoren čas solo pevanja Marka Tomića, u sredu 3. februara otvoreni čas škole glume Angelime Lukić za osnovce, dok će u utorak 9. februara biti organizovana škola glume za srednjoškolce. U četvrtak u holu Centra za kulturu od 19.00 časova nastupa Bend Branka Popovića, koji vodi i radionicu bubnjeva utorkom i četvrtkom. U subotu, 13. februara u 21.00 čas koncert će održati grupa „S one strane razuma“, dok je poslednji dan nedelja 14. februar rezervisan, kako rekoše organizatori, za klasiku, poeziju i vino, kada će koncert održati „Trio Amoroso“.

 

Aktuelno

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo Pre 17 sati 37 minuta

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 4 komentara

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu 17.05.2024

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 4 komentara