Abrašević u Dohi (foto: Abrašević)
Abrašević u Dohi (foto: Abrašević)
27.02.2016, 09:12

Valjevski Abrašević, beše uspešno u Dohi

č: | fb:

Velika čast ukazana je Valjevu i Srbiji kada je Abraševićeva folklorna sekcija pozvana da gostuje na prestižnom festivalu u prestonici Katara pod pokroviteljstvom organizacije UNESCO. Ovaj ansambl je počastvovan i time što je izabran među svega tri evropske zemlje kao gost manifestacije, pored velikog broja afričkih i južnoameričkih zemalja.

Abrašević u Dohi

Abrašević u Dohi (Foto: Abrašević)

KUD “Abrašević” bio je gost u periodu od 15. do 19. februara u glavnom gradu Katra. Za to vreme odigrali su dva celovečernja koncerta na otvorenoj sceni u Katari, kulturnom centru Dohe, gde su uz zvuke Moravca predstavili naše kulturno nasleđe. Spoj arapskog ambijenta i srpske kulture privlačio je pažnju kako prisutnih gledalaca, tako i slučajnih prolaznika.

Abrašević u Dohi

Abrašević u Dohi (Foto: Abrašević)

Koncertu su prisustvovali osim srpskih i makendonskih i predstavnici konzulata i ambasada Saudijske Arabije i diplomate Katara. Događaj je uveličao i dolazak pravoslavnog grčkog episkopa Makarija. Koncertu se odazvao i veliki broj Srba koji živi i radi u ovoj zemlji. Dolazak folklornog sastava iz Valjeva je dugoočekivan i danima najavljivan kulturni događaj.

Boravili su hotelu Čermen (Chairmen), nedaleko od centra prestonice. Utisci  igrača se još nisu slegli. Folklorci se slažu u tome da ova turneja spada u kategoriju Abraševićevih najvećih turneja.

Iako je trajala kratko za njih je ovo istorijski trenutak, jer sadašnja postava ne pamti prekookejnske turneje. Folklorni ansambl je uigran i raduje se novim koncertima.

Abrašević u Dohi

Abrašević u Dohi (Foto: Abrašević)

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 2 sati 1 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...