Registracija Prijava preko FB
Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
16.04.2016, 08:31

Valjevci umetnici pred Valjevcima

č: | fb:

U okviru programa Centra za kulturu „VApril“, večeras će se publici predstaviti mladi Valjevci, talentovani i svestrani umetnici – glumac Uglješa Spasojević, slikar Luka Tripković i članovi grupe Demode.

 

Drama „Džepovi puni kamenja“

 

Uglješa Spasojević igra u predstavi „Džepovi puni kamenja“ Narodnog pozorišta Sombor u režiji Momčila Miljkovića. Drama „Džepovi puni kamenja“ govori o dvojici mladića koji rade kao statisti na snimanju velikog holivudskog filma i maštaju da su deo tog glamuroznog sveta... Pored Uglješe Spasojevića u predstavi igra Aleksandar Miljković. Pred valjevskom publikom večeras od 20.00 časova na sceni Centra za kulturu.

Uglješa Spasojević u predstavi Džepovi puni kamenja

Uglješa Spasojević u predstavi Džepovi puni kamenja (Foto: www.npozoristeso.co.rs)

Uglješa Spasojević rođen je pre 27 godina u Valjevu. Diplomirao i završio master studije na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Ljuboslava Majere. Svira gitaru, nekoliko godina pohađao časove folklora i plesa KUD "Abrašević”. Na fakultetu se upoznao i bavio mačevanjem, scenskim borbama i akrobatikom. Igrao je u deset predstava i dobitnik je dve nagrade.

 

Izložba „Suviše ljudski“

 

„Suviše ljudski“, naziv je izložbe Luke Tripkovića, koja će biti otvorena u 19.00 časova u holu Centra za kulturu. Luka Tripković je rođen pre 27 godina u Valjevu. Godine 2009. upisuje osnovne studije Fakulteta likovnih umetnosti, Univerziteta umetnosti u Beogradu, odsek slikarstvo. Diplomirao je 2014. godine, u klasi prof. Milete Prodanovića. Trenutno student doktorskih studija na istom fakultetu. Od 2011. godine, kada je imao prvu izložu, svoje radove publici je predstavio na preko 20 izložbi, dobitnik je dve nagrade.

Luka Tripković

Luka Tripković

Pre pet godina, Luka Tripković je osnovao udruženje "Umetnički kombinat" sa ciljem unepređivanja umetničke scene u Valjevu. Ovo udruženje, koje čine studenti umetničkih fakulteta, je 2011. godine u napuštenom prostoru Valjevske kožare realizovalo projekat „1% ili hermeneutika”.

 

Koncert Demode

 

U holu Centra za kulturu od 21.30 časova koncert grupe Demode. Ovu grupu su 1999. u Valjevu osnovali Vuk Ćeranić (vokal, gitara) i Bojan Belić (gitara), koji su do danas ostali jedini nepromenljivi članovi benda i autori većinskog materijala. Kroz grupu je prošlo dosta članova, među kojima su: Nemanja Protić (bubnjevi), Aleksandar Marković (gitara), Bogdan Đurić (klavijature), Dejan Vujetić (bubnjevi), Saša Stefanović (bas gitara).

Uz Invaziju i Amon Din, Demode je jedini valjevski bend koji je sa većim ili manjim prekidima godinama koncertno aktivan i kod svoje publike stekao je kultni status. Bend je do sada snimio demo-album sa devet autorskih pesama u produkciji Srđana Vujića.

Aktuelno

Valjevska bolnica (foto: Kolubarske.rs)
Nakon dolaska nove direktorke Pre 54 minuta

Smene i ostavka načelnika u valjevskoj bolnici

U Opštoj bolnici Valjevo smenjeno je četvoro načelnika službi, dok je jedan podneo ostavku. Izvor Kolubarskih.rs kaže da su smene iz "ličnih razloga", a ne zbog lošeg rada, dok v.d. direktora kaže...  · 3 komentara

Građani na blokadi puta (foto: Kolubarske.rs)
Na blokadi puta Valjevo-Loznica 27.11.2021

Privedeno desetak građana

Valjevska policija privela je desetak građana koji su bili na blokadi magistralnog puta Valjevo-Loznica. Među privedenima je Željko Trifunović, aktivista Loklanog fronta Valjevo, koji je odbornik u...  · 31 komentara

Skupština (foto: Đorđe Đoković)
Skupština izabrala 27.11.2021

Dragana Labus novi gradski pravobranilac

Diplomirani pravnik Dragana Labus, izabrana je za pravobranioca Zajedničkog pravobranilaštva grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig i Osečina. Predlog za izbor Dragane Labus prihvatili su većinom...  · 14 komentara