Registracija Prijava preko FB
Dušan Arsenić (foto: Đorđe Đoković)
Dušan Arsenić (foto: Đorđe Đoković)
20.04.2016, 08:43

Druga nagrada za Dušana Arsenića

č: | fb:

Dizajner, scenograf, karikatirista Dušan Arsenić dobitnik je II nagrade na 15. izložbi pozorišnog plakata u okviru Sterijinog pozorija u Novom Sadu. Ovo je četvrta nagrada koju Arsenić osvaja na Izložbi plakata u okviru novosadskog pozorišnog festivala. Ovaj put Arseniću je pripala nagrada za plakat pozorišne predstave „Ne ja”, koju su izveli i režirali studenti Akademije umetnosti u Beogradu, po tekstu Semjuela Beketa.

Da bi plakat, ne samo pozvao publiku na pozorišnu predstavu, nego i da bi nagovestio sadržaj, potrebno je razumeti i doživeti tekst i predstavu, shvatiti poruku pisca koju će preneti na plakat. Otuda pitanje za Arsenića koliko je bilo teško ilustrovati tekst Semjuela Beketa?

„Izuzetno teško zbog toga što je Beket hermetičen, osoben i avangrdan autor u svakom pogledu. Ne znam da li sam pogodio bit i suštinu ovog teksta, jer je ‘Ne ja’ jedan od Beketovih najčudnijih tekstova, otuda je retko i igran”, kaže Arsenić.

Dodaje da se divi mladim ljudima beogradske Akademije koji su odlučili da režiraju i igraju ovaj Beketov tekst i objašnjava da je na osnovu razgovora sa mladim režiserom došao na ideju kako da dizajnira plakat za tu predstavu.

Nagrada valjevskom dizajneru, scenografu i karakaturisti, koji je najnagrađevaniji dizajner i scenograf u Valjevu, biće uručena 26. maja u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Nagrađeni plakat Ne ja

Nagrađeni plakat Ne ja

Aktuelno

Podrška za Aleksandra na Gradskom trgu (foto: Đorđe Đoković)
Na Gradskom trgu u Valjevu 18.10.2019

Podrška za hrabrog Aleksandra Obradovića

Ovo nije miting, niti je protest, ovde se ne prebrojavamo, ovde su hrabri ljudi koji su došli da pruže podršku i da iskažu poštovanje hrabrom radniku "Krušika" Aleksandru Obradoviću, rečeno je na...  · 8 komentara

Lokalizovan požar u Novoj Srbijanki (foto: Kolubarske.rs)
Istraga će pokazati po čijem nalogu su sečene instalacije 18.10.2019

Požar nakon prodaje "Nove Srbijanke"

Od jutros "plamena više nema na objektima Nove Srbijanke tako da je požar u završnoj fazi likvidacije". Istraga će pokazati po čijem nalogu su sečene instalacije u preduzeću koje je pre tri dana...