Matična biblioteka Ljubomir Nenadović (foto: Đorđe Đoković)
Matična biblioteka Ljubomir Nenadović (foto: Đorđe Đoković)
18.05.2016, 10:33

Iz državne kase za valjevsku biblioteku preko dva miliona dinara

č: | fb:

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije sa 2,25 miliona dinara finansiraće tri projekta Matične biblioteke „Ljubomir Nenadović” iz Valjeva, saopšteno je nakon završetka konkursa za finansiranje projekata u oblasti kulturnog nasleđa i savremenog stvaralaštva. Biblioteka je konkurisala sa projektima u oblasti bibliotečko-informacionih delatnosti, muzejskog nasleđa i u oblasti manifestacija i nagrada.

Značajna sredstva biće iskorišćena za opremanje elektronske čitaonice u Naučnom odeljenju, za opremanje Muzeja zavičajnih pisaca i izradu stalne izložbene postavke u nekadašnjoj knjižari „Plato“. Takođe biće finansirana manfestacija „Ljubini dani“ i dodela Nagrade Ljubomir Nenadović, saopšteno je iz Biblioteke.
Finansijsku podršku Ministarstva kulture za svoje projekte Biblioteka je dobila i prethodne dve godine, čime je značajno unapredila uslove za rad u oblasti bibliotečko-informacionih delatnosti i kulturnih aktivnosti.

Aktuelno

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 3 sati 31 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 9 sati

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...