Registracija Prijava preko FB
Noć muzeja (2015.) (foto: Đorđe Đoković)
Noć muzeja (2015.) (foto: Đorđe Đoković)
21.05.2016, 07:11

Noć muzeja u Valjevu na četiri lokacije

č: | fb:

Noć muzeja, 13. po redu, organizuje se na 113 mesta u Srbiji, 70 u Beogradu, dok će u Valjevu biti na četiri lokacije, i to u Narodnom muzeju, Modernoj galeriji, Internacionalnom umetničkom studiju “Radovan Mića Trnavac” i u Tehničkoj školi.

U Galeriji Narodnog muzeja u subotu, u 18 časova, biće otvorena izložba “Valjevski vremeplov iz moga ugla”, potom u 18.30 časova počinje prezentacija edukativne igre “Valjevo koje malo ko pamti”.

Centralna postavka Narodnog muzeja “Treća dimenzija prošlosti, pogled iz budućnosti” biće otvorena za posetioce od 18 do 01 časova, a ulaz je slobodan. Program “Živi muzej”, u kome učestvuju glumac Mladen Beka Milosavljević i Dom kulture “Izvor” počinje u 18.30 časova.

Na platou Narodnog muzeja od 21 čas rok koncert grupe “Free band”. U Noći muzeja Muselimov konak i Kula Nenadovića za posetioce će biti otvoreni do jedan čas iza ponoći, a ulaz je slobodan.

Moderna galerija će u Noći muzeja biti otvorena od 19 časova do ponoći. Posetioci će uz slobodan ulaz moći da pogledaju stalnu postavku slika Ljube Popovića i Milovana Vidaka.

Internacionalni umetnički studio “Radovan Mića Trnavac” biće otvoren do ponoći gde će biti prikazana izložba iz kolekcije Studija. U galerijskom prostoru od 19.30 časova koncert učenika Muzičke škole “Živorad Grbić”.

I ove godine u Noć muzeja uključila se i Tehnička škola.  “Od uha do uha”, je program sačinjen od komedije, satire, grafita i karikature, valjevske podvale, đačkih bisera i razvoja smeha kroz istoriju, čiji su autori profesorke Ružica Stamenić, Dušica Rajevac, Biljana Ristanović i Katarina Ivanović.

U 19 časova je otvaranje manifestacije, uz prigodan muzički program učenika Muzičke škole “Živorad Grbić”, a gost će biti Boško Milovanović, pobednik na konkursu za najduhovitijeg Valjevca, kao i Uroš Milinović, stand up komičar. Iste večeri biće prikazana video prezentacija “Humor će pobediti sve”, čiji su autori profesorka Dragana Jović i Lazar Radosavljević, učenik Tehničke škole. U 20 časova je otvaranje izložbe “Gradovi”, čija je autorka akademska slikarka i profesorka u Tehničkoj školi Dina Stanimirović.

 

 

Aktuelno

Konferencija za novinare Valjevski filmski susreti (foto: Đorđe Đoković)
6. izdanje festivala "Valjevski filmski susreti" Pre 17 sati 30 minuta

"Van okvira" preko 30 filmova za četiri dana

Film "Dnevnik Diane Budisavljević", rediteljke Dane Budisavljević, otvoriće šeste "Valjevske filmske susrete" koji počinju večeras i trajaće do 15. decembra. Za četiri dana biće prikazano preko 30...  · 3 komentara

Gradac (foto: Đorđe Đoković)
Stranka moderne Srbije proverava nezvaničnu informaciju Pre 14 sati 38 minuta

Da li će na Gradcu biti izgrađena mini hidroelektrana?

Povodom nezvaničnih informacija da bi se moglo dogoditi da mini hidroelektrana bude izgrađena na Gradcu oglasila se Stranka moderne Srbije sa ciljem da se, ukoliko su informacije tačne, na vreme...  · 1 komentar

Novogodišnji ukrasi u Krađorđevoj ulici (foto: Đorđe Đoković)
Vlast kao da je izgubila entuzijazam Pre 20 sati 38 minuta

Praznici dolaze, a nakit...?

U Valjevu još uvek nije postavljena novogodišnja rasveta. Trebalo bi da bude do kraja nedelje. Novi ukrasi nisu kupljeni jer u kasi nema para. Iz istih razloga kasni i tender za klizalište,...  · 5 komentara

 (foto: )
U organizaciji Udruženja Open minded Pre 18 sati 44 minuta

"DECEMBAR OTVORENOG UMA"

Zanimljivi programi u "Decembru otvorenog uma". Večeras u Osečini svoja dela predstavljaju Željko Obrenović i Luka Tripković, sledeće nedelje dr Nele Karajlić predstaviće svoj novi roman, biće...