Registracija Prijava preko FB
Noć muzeja (2015.) (foto: Đorđe Đoković)
Noć muzeja (2015.) (foto: Đorđe Đoković)
21.05.2016, 07:11

Noć muzeja u Valjevu na četiri lokacije

č: | fb:

Noć muzeja, 13. po redu, organizuje se na 113 mesta u Srbiji, 70 u Beogradu, dok će u Valjevu biti na četiri lokacije, i to u Narodnom muzeju, Modernoj galeriji, Internacionalnom umetničkom studiju “Radovan Mića Trnavac” i u Tehničkoj školi.

U Galeriji Narodnog muzeja u subotu, u 18 časova, biće otvorena izložba “Valjevski vremeplov iz moga ugla”, potom u 18.30 časova počinje prezentacija edukativne igre “Valjevo koje malo ko pamti”.

Centralna postavka Narodnog muzeja “Treća dimenzija prošlosti, pogled iz budućnosti” biće otvorena za posetioce od 18 do 01 časova, a ulaz je slobodan. Program “Živi muzej”, u kome učestvuju glumac Mladen Beka Milosavljević i Dom kulture “Izvor” počinje u 18.30 časova.

Na platou Narodnog muzeja od 21 čas rok koncert grupe “Free band”. U Noći muzeja Muselimov konak i Kula Nenadovića za posetioce će biti otvoreni do jedan čas iza ponoći, a ulaz je slobodan.

Moderna galerija će u Noći muzeja biti otvorena od 19 časova do ponoći. Posetioci će uz slobodan ulaz moći da pogledaju stalnu postavku slika Ljube Popovića i Milovana Vidaka.

Internacionalni umetnički studio “Radovan Mića Trnavac” biće otvoren do ponoći gde će biti prikazana izložba iz kolekcije Studija. U galerijskom prostoru od 19.30 časova koncert učenika Muzičke škole “Živorad Grbić”.

I ove godine u Noć muzeja uključila se i Tehnička škola.  “Od uha do uha”, je program sačinjen od komedije, satire, grafita i karikature, valjevske podvale, đačkih bisera i razvoja smeha kroz istoriju, čiji su autori profesorke Ružica Stamenić, Dušica Rajevac, Biljana Ristanović i Katarina Ivanović.

U 19 časova je otvaranje manifestacije, uz prigodan muzički program učenika Muzičke škole “Živorad Grbić”, a gost će biti Boško Milovanović, pobednik na konkursu za najduhovitijeg Valjevca, kao i Uroš Milinović, stand up komičar. Iste večeri biće prikazana video prezentacija “Humor će pobediti sve”, čiji su autori profesorka Dragana Jović i Lazar Radosavljević, učenik Tehničke škole. U 20 časova je otvaranje izložbe “Gradovi”, čija je autorka akademska slikarka i profesorka u Tehničkoj školi Dina Stanimirović.

 

 

Aktuelno

Kafane u Tešnjaru (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nakon dve neuspele Pre 1 sati 42 minuta

Treća dopunjena javna nabavka za ugostiteljske usluge

Javna nabavka za ugostiteljske usluge raspisana je po treći put. Ovaj put među dodatnim uslovima su da restoran posluje duže od pet godina, da može da primi više od 50 gostiju i da ima parking za...

Bair (foto: Đorđe Đoković)
Za projekat "Živeti zajedno" novac obezbedili EU i Grad Pre 21 sati 32 minuta

Bair dobija kanalizaciju

Romsko naselje Bair u Valjevu će, realizacijom projekta "Živeti zajedno", dobiti kanalizaciju. Vrednost radova je oko 230.000 evra, veći deo je donacija Evropske unije, dok će Grad obezbediti oko...  · 1 komentar

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 1 sati

I inkvizitori su verovali da su hrišćani...

Da po nekog i nešto ne može biti tragično, bilo bi komično gledati kako neki "verujući", gledaju na ljude koji im se "ne sviđaju!". Zato što po svojim rečima, a verovatno i dubokom uverenju,...  · 1 komentar

Plivači Valisa (foto: PK Valis)
Na mitingu u Trebinju Pre 23 sati 56 minuta

Dvadeset medalja za plivače Valisa

Plivači Valisa su, u konkurenciji 300 takmičara, osvojili 20 medalja na međunarodnom plivačkom mitingu koji je održan proteklog vikenda u Trebinju. Najuspešniji u valjevskoj ekipi bio je Simon...