Noć muzeja (2016.) (foto: Đorđe Đoković)
Noć muzeja (2016.) (foto: Đorđe Đoković)
24.05.2016, 12:22

Preko 1500 posetilaca u Noći muzeja na dve lokalcije

č: | fb:

U Noći muzeja preko 1500 posetilaca obišlo je postavke Narodnog muzeja i Muselimovog konaka. Ove godine, po prvi put, evidentirani su svi oni koji su u Noći muzeja obišli ove dve lokacije.

Centralnu postavku u Narodnom muzeju videlo je 1059, dok je Muselimov konak obišlo 487 posetilaca. Prema podacima Narodnog muzeja najbrojniji su bili sredovečni sugrađani od 37 do 60 godina, njih 449 obišlo je centralnu postavku, dok deca od sedam do deset godina nisu bila previše zainteresovana za Noć muzeja i starine, tako da ih je bilo tek trideset sedmoro u Narodnom muzeju. Za centralnu postavku bili su zainteresovani i mladi Valjevci, starosti od 27 do 36 godina, njih 147 je uživalo u izloženim eksponatima.

Kako kažu u Muzeju najbrojniji posetioci centralne postavke bile su bake i deke sa unučićima, otuda je zabeleženo da je u Noći muzeja bilo 199 predškolaca, dece uzrasta do šest godina.

Noć muzeja

Noć muzeja (Foto: Đorđe Đoković)

Noć muzeja

Noć muzeja (Foto: Đorđe Đoković)

Noć muzeja

Noć muzeja (Foto: Đorđe Đoković)

Zanimljivu i originalnu postavku u Muselimovom konaku obišlo je 487 posetilaca. I u ovom slučaju najbrojniji su bili sredovečni sugrađani od 37 do 60 godina, njih 167, dok su najmanje bili zainteresovani srednjoškolci od 15 do 18 godina, njih 15 je posetilo Muselimov konak u Noći muzeja. Interesovanje za postravku u Muselimovom konaku pokazali su i mladi, od 27 do 36, njih 112 je posetilo jedan od najstatijih i istorijski najvrednijih objekata u gradu.

Noć muzeja

Noć muzeja (Foto: Đorđe Đoković)

Noć muzeja

Noć muzeja (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 5 sati 58 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 12 sati

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...