Miloš Jevtić (foto: Đorđe Đoković)
Miloš Jevtić (foto: Đorđe Đoković)
18.10.2016, 10:37

Veče posvećeno Milošu Jevtiću

č: | fb:

"Osam decenija na zadatku" naziv je večerašnjeg književnog programa u gradskoj Biblioteci, u okviru koga će biti obeleženo osam decenija života i četiri decenije Kolekcije "Odgovori" Miloša Jevtića uz promociju knjige "Kutija za pamćenje".

 

Kolekcija "Odgovori" Miloša Jevtića postala je nacionalna institucija u kojoj je svoje poglede na društvo, svet i stvaralaštvo, u preko dve stotine knjiga, izložilo nekoliko stotina najviđenijih umetnika, intelektualaca, naučnika, stručnjaka i mislilaca sa ovih prostora.

 

Obeležavajući osam decenija života Miloša Jevtića i četiri decenije trajanja Kolekcije "Odgovori", Biblioteka će promovisati i sjajnu knjigu ovog autora "Kutija za pamćenja", u izdanju Radio televizije Srbije, koja na neki način predstavlja sažetak "Odgovora" i kroz sećanja predstavlja stotinak ličnosti sa kojima je Jevtić razgovarao na Drugom programu Radio Beograda od 1974. do 2012. godine.

 

U večerašnjem programu od 19.00 časova, pored autora Miloša Jevtića, učestvuju profesor sociologije i pisac Slobodan Gavrilović, direktor Beogradske knjige Milan Tasić i književnik Radovan Beli Marković.

 

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 13 sati 30 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 5 komentara