Plakat za promoviju knjige
Plakat za promoviju knjige
09.11.2016, 11:37

Predstavljanje knjige Dragana Todorovića „U tri lepe“

č: | fb:

"U tri lepe", naziv je nove knjige Dragana Todorovića novinara Vremena, koja će biti predstvljena večeras u 18.00 časova u Grand hotelu. Knjigu čine 33 teksta Dragana Todorovića objavljena u Vremenu mahom 2015. godine, uz nekoliko ovogodišnjih i tekstova iz 2014. godine. Među tekstovima je i "Aplaudiranje temeljcu i pritiskanje dugmeta" o ovogodišnjoj poseti "Krušiku" premijera Aleksandra Vučića.

 

U knjizi i tekstovima su događaji i vreme u kome jesmo, na ovaj ili onaj način, sagledani očima i ušima Dragana Todorovića opisanih specifičnim stilom, po kome je Todorović prepoznatljiv.

 

"Kad je sistem naštimovan da loši budu bolji, da škart bude jedini resurs, normalno da sve to evoluira i eksplodira. Tako se u tom napredovanju došlo i stiglo da i Treća Srbija uđe u 'napredno proleće' i dođe po svoje...", deo je teksta pod nazibom "U tri lepe..." objavljenog u proleće 2014. godine u Vremenu.

 

Na predstavljanju knjige u Grand hotelu, pored autora, govoriće glavni urednik Vremena Dragoljub Žarković i književnik Radovan Beli Marković.

Aktuelno