Ostoja Prodanović (foto: Đorđe Đoković)
Ostoja Prodanović (foto: Đorđe Đoković)
17.05.2017, 10:44

Ostoji Prodanoviću nagrada “Đura Daničić”

č: | fb:

Višem bibliotekaru i nekadašnjem direktoru Matične biblioteke "Ljubomir Nenadović" u Valjevu, Ostoji Prodanoviću dodeljena je nagrada "Đura Daničić" za 2016. godinu. Ovo prestižno priznanje dodeljuje Zajednica matičnih biblioteka Srbije za celokupan doprinos razvoju bibliotekarstva i kulture Srbije i područja gde se neguje srpska kultura.

 

Kako je objavljeno na sajtu Narodne biblioteke Srbije, "u konkurenciji od pet istaknutih bibliotekara koji su ove godine predloženi za nagradu, u čast znamenitog srpskog filologa, prevodioca, kulturnog pregaoca i upravnika Narodne biblioteke Srbije, članovi žirija su zauzeli nepodeljen stav da su svi nominovani kandidati istaknuti, ozbiljni i ugledni stručnjaci u bibliotekarstvu i informacionim naukama".

 

Laureata će proglasiti predsednik žirija i dobitnik nagrade "Đura Daničić" za 2015. godinu, Vladimir Šekularac načelnik Matičnog odeljenja Narodne biblioteke Srbije. Nagrada, koju čine plaketa i novčani iznos, Ostoji Prodanoviću biće uručeni na redovnom stručno–naučnom skupu Biblionet koji se ove godine održava u Biblioteci grada Beograda.

 

 

 

Aktuelno