Izložba u Trnavcu (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Izložba u Trnavcu (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
19.09.2017, 09:13

Dve decenije "Trnavca"

č: | fb:

Internacionalni umetnički studio "Radovan Trnavac Mića" danas obeležava jubilej 20 godina postojanja. Ova kulturno-umetničke institucija već dve decenije uspešno radi na spajajnju i prezenatciji različitih kultura širom zemaljske kugle posredstvom univerzalnog umetničkog jezika, razumljivog na celoj planeti. 

 

Centralni događaj obeleževanja značajnog jubileja biće izložba iz velike i vredne umetničke kolekcije Studija i koncert Trija MiSS u 19 časova.

 

Postavka obuhvata selekciju 18 umetničkih dela umetnika koji su izlagali u galeriji Studija, od čega su 16 ulja i akrilici na platnu velikog i srednjeg formata, kao i dve skulpture u bronzi. Među izloženim delima simbolično će se naći i prva slika koju je Studio dobio za svoju poklon zbirku. Reč je o slici "Jahači", američkog umetnika Stivena Kernera, koji je 19. septembra pre 20 godina bio prvi umetnik koji je izlagao u galeriji Studija i čijom izložbom je svečano otvoren Internacionalni umetnički studio.

 

Takođe, publika će moći da vidi i delo meksičkog umetnika Herarada Vargasa Frijasa pod nazivom "Drvo žudnje", kao jednu od poslednjih slika koja je tokom izlagačke sezone ove jubilarne godine pridružena bogatoj poklon kolekciji.

 

U protekle dve decenije u Internacionalnom umetničkom studiju izlagalo je preko 300 umetnika sa različitih krajeva sveta, koji su Galeriji poklonili 232 umetnička dela, koja danas čine jednu od najznačajnijih kolekcija internacionalne umetnosti s kraja 20. i početka 21. veka na Balkanu.

 

Izložba, koja će biti otvorena večeras u 19 časova povodom 20 godina postojanja Internacionalnog umetničkog studija "Radovan Trnavac Mića" , biće otvorena do kraja septembra.

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 12 sati 9 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 12 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara