Horfest (foto: Muzička škola)
Horfest (foto: Muzička škola)
20.04.2018, 09:13

Valjevo domaćin Horfesta

č: | fb:

U muzičkoj školi danas počinje treći festival horova - Hotfest, koji će trajati do 22. aprila. Najveći valjevski muzički program posvećen horskoj muzici biće svečano otvoren večeras u 20 časova, koncertom apsolutnog pobednika prošlogodišnjeg, valjevskog kamernog hora "Emanuil" kojim diriguje prof. Vanja Urošević, jedan od inicijatora festivala.

 

Naredna tri dana Valjevci će u koncertnim salama muzičke škole i Valjevske gimnazije imati priliku da čuju 27 horova sa teritorije cele Srbije ali i Bosne i Hercegovine.

 

Takmičarski program festivala realizovaće se od 10 do 16 časova. U subotu u koncertnoj sali muzičke škole nastupaju dečji horovi, vokalne i folklorne grupe, i u nedelju u svečanoj sali Valjevske gimnazije kada će publika imati priliku da čuje horove mladih, horove odraslih, devojačke horove i horove iz kategorije popularna muzika.

 

Takmičarski dani biće zaokruženi koncertima pobednika u sali muzičke škole, u subotu u 19.30 i u nedelju u 20 časova kada će biti proglašen i apsolutni pobednik festivala.

 

Direktorka MŠ "Živorad Grbić", mr Suzana Radovanović Perić kaže da je  Horfest jedno od najlepših lica koje valjevska muzička škola kreira u Valjevu, ali i na teritoriji cele zemlje.

 

- Retke su kulturne institucije u Srbiji, a među njima posebno škole koje su u stanju da osmisle, organizuju i iz godine u godinu podižu kvalitet svojih sopstvenih programa a naša škola ih ima četiri. Naše prepoznavanje forme festivala kao prilike da prezentujemo muzički potencijal svoje sredine, naših učenika i profesora ali istovremeno u Valjevo dovedemo ono najkvalitetnije što trenutno postoji u kulturnoj ponudi zemlje u okviru ovogodišnjeg Horfesta, podržale su mnoge kolege među kojima izdvajam profesorke FMU u Beogradu, dva vodeća imena današnje  horske scene, dr Draganu Jovanović i mr Vesnu Šouc,  koje su ovog vikenda uključene u rad festivala.  Organizacija ovakvih programa je jako kompleksna i naporna ali sa druge strane, ona je  jedna ogromna potvrda prisustva kreativne snage  koju valjevski muzičari nose u sebi i koja će sa vremenom svakako samo rasti i učvršćivati vrlo pozitivan imidz MŠ "Živorad Grbić" koji smo uspeli da izgradimo u zemlji i inostranstvu - kaže direktorka škole Suzana Perić.

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 13 sati 45 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 16 sati 34 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.