(foto: Đorđe Đoković)
(foto: Đorđe Đoković)
20.04.2018, 12:14

"Ispovesti" Vladimira Đekića u holu Centra za kulturu

č: | fb:

Izložba  slika "Ispovesti" Vladimira Đekića biće otvorena večeras u 19 časova u holu Centra za kulturu u okviru manifestacije VApril 2018, koja je pokrenuta pre dve godine.

 

Vladimir Đekić je rođen u Valjevu 14.07.1987. godine, završio je Valjevsku gimnaziju, a potom upisao Fakultet primenjenih umetnosti na odseku dizajn tekstila. Nakon dve godine prebacuje se na FLU  i trenutno je na završnoj godini master studija slikarstva.

 

Dobitnik je nagrade za crtež- studiju 2012 godine, koju dodeljuje FLU. Đekić je učestvovao na više kolektivnih izložbi. Pored slikanja i crtanja se bavi digitalnom ilustracijom.

 

VAprilje proistekao iz želje da se početkom proleća Valjevcima u Centru za kulturu predstave mladi umetnici, među kojima su studenti umetničkih fakulteta, muzičari i akademski umetnici. Ove godine svoja dela predstavljaju u Centru za kulturu kroz devet programa.

 

Željko Vitorović

Željko Vitorović (Foto: Đorđe Đoković)

VApril je počeo 4. aprila koncertom "Život - svita u 4 slike za kamerni orkestar, hor i glas" i izložbom akademskog slikara Željka Vitorovića, a biće završen 25. aprila reprizom umetničke domijade, Poljoprivredne škole.

 

Ovogodišnji VApril je drugačiji od prethodna dva po tome što svoje stvaralaštvo predstavljaju i valjevski srednjoškolci. Pre tri dana to su učinili učenici Medicinske škole.

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 16 sati 34 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 13 sati 44 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara