Registracija Prijava preko FB
Trio harmonika Ars Futura
Trio harmonika Ars Futura
11.03.2019, 09:25

Trio "Ars Futura" u muzičkoj školi

č: | fb:

U valjevskoj muzičkoj školi večeras u 19.30 koncert će održati trio harmonika "Ars Futura", moderan sastav koji čine Vasilije Stamenković, Marko Dražić i Damir Vasiljević Toskić.

 

Trio će večeras izvesti muziku Baha, Musorgskog, Zolotarjeva, Tirsena, Vangelisa, Markovića i drugih autora filmske muzike.

 

Na repertoaru tria, koji se rezonuje kroz autentičan i prodoran zvuk harmonike, su kompozicije različitih muzičkih epoha, moderne kompozicije za trio harmonika, ali i brojne transkripcije i obrade popularnih kompozicija.

 

Koncertna dinamika tria se ogleda u nastupima i koncertima širom Srbije, na prestižnim podijumima. Svakako najznačajniji je nastup u zadužbini Ilije M. Kolarca, a zapaženi su i nastupi u emisijama RTS – a, kao i saradnja sa televizijom "Hram", u kulturno-umetničkoj emisiji "Stubovi kulture".

 

Celovečernji koncert tria na jubilarnom desetom muzičkom festivalu "LEDAMUS" u Leskovcu doneo je reverzibilnu sinergiju publike i izvođača, zvuka harmonike i ekspresivnog muzičkog toka.

 

Intencija delovanja tria je aktivna popularizacija harmonike, muzike za harmoniku i estetskih umetničkih vrednosti sa jasnom gravitacijom ka visokim umetničkim i profesionalnim dostignućima.

 

"Ars Futura" aktivno nastupa od 2013. godine; osvaja prestižne nagrade u Srbiji i inostranstvu na međunarodnim festivalima i takmičenjima. Nosioci su brojnih priznanja i pobednici takmičenja iz različitih muzičkih disciplina.

 

Aktivno deluju i kao solisti u razlicitim muzičkim instrumentalnim invencijama, ali i kao uspešni pedagozi u sredinama u kojima zive i rade (Leskovac, Lazarevac i Ruma) i zajedno sa svojim učenicima osvajaju prestižne nagrade i postižu zapažene rezultate u našoj zemlji i inostranstvu.

Aktuelno

Bombardovana zgrada SUP-a (foto: Revija Kolubara)
Bombardovanje Pre 3 sati 43 minuta

Dve decenije od NATO agresije

NATO agresija na Srbiju, odnosno tadašnju SRJ, počela je na današnji dan pre 20 godina. Za 78 dana poginulo je između 1.200 i 2.500 ljudi. Prve NATO bombe na Valjevo su bačene 14. aprila 1999....

Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona
Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona", sedmi put Pre 1 dan

"Ne smemo stati i ne smemo se prebrojavati"

"Zbog istine, slobode, pravde, poštovanja zakona, budućnosti, ne smemo stati i ne smemo se prebrojavati, jer u ovom trenutku je najmanje važno koliko nas ima, važno je da smo zajedno", poručila je...  · 1 komentar