Vlada Arsić na jednoj od promocija uz reku Gradac (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Vlada Arsić na jednoj od promocija uz reku Gradac (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
09.08.2019, 11:58

Ipak Neviđene priče Vlade Arsića, ali ne u Biblioteci nego uz Gradac

č: | fb:

Književno veče i promocija dve knjige Vlade Arsića "Neviđena Srbija" i "Priče uz ognjište" biće večeras od 20 časova uz reku Gradac kraj River bara, objavio je autor na svom fejsbuk profilu.

 

Književno veče trebalo je da bude održano večeras u Biblioteci u okviru Tešnjarskih večeri, ali je otkazano zbog toga što je Biblioteka od autora tražila da sam kupi svoju knjigu i da je pokloni toj ustanovi kulture, što je on odbio iz mnoštva razloga koje je naveo u saopštenju kulturnoj javnosti Valjeva.

 

Otuda je Vlada Arsić odlučio da sam organizuje promociju svojih knjiga i pozove Valjevce, ponajpre one koji su reagovali na odluku Biblioteke koja nije mogla da kupi knjigu koja košta 627 dinara, razočarani što neće biti održano književno veče.

 

Arsić kaže da nije želeo da od svega stvori pompu već da prvenstveno skrene pažnju na ponižavajući odnos "kulturnih" poslenika prema "izvođačima pisačkih radova", a takvim ih , kako navodi u šali a češće u zbilji, zaista i smatraju.

 

"Međutim, zbog vas dragih mojih čitalaca, zbog svih onih koji pod kulturom ne smatraju estradno đipanje, podvriskivanje, prejedanje i napijanje, zbog onih koji od umetnosti traže i nešto malo duhovne hrane, inspiraciju, nadahnuće i promišljanje, zbog svih onih kojima se dopada moj način pripovedanja – doći ću! Istog dana, u istom terminu, ali van  Biblioteke, van Tešnjarskih večeri, van grada i bilo kakvog vašara… U najčistijem delu Valjeva, lišenog zagađenosti u svakom smislu te reči, u klisuri reke Gradac, kraj River bara, održaću književno veče začinjeno mirisom pravog srpskog pasulja iz kotlića i nekim etno zvucima. Potrudiću se da ne budem gost već pravi domaćin, neko će vas dočekati sa zahvalnošću i pijetetom bez obzira na to da li će vas biti petoro, desetoro ili pedesetoro…",  objavio je Arsić na svom fejsbuk profilu.

 

Napominje da književno veče neće biti finansirano iz budžeta Valjeva i da građane neće koštati ni jedan jedini dinar. "Jer, kao što napomenuh u prošlom saopštenju, nije sve u parama, ima nešto i u ljudskom dostojanstvu. Dakle, u petak, 9. avgusta u 20 časova na Pantelijevdan, čekam vas u Klisuri reke Gradac, kraj River bara. Dobrodošli", napisao je Vlada Arsić.

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 23 sati 58 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara