Najava Tešnjarskih večeri (foto: Đorđe Đoković)
Najava Tešnjarskih večeri (foto: Đorđe Đoković)
15.08.2014, 07:11

Počinju Tešnjarske večeri

č: | fb:

Letnja gradska manifestacija sa preko 100 programa počinje večeras i trajaće do 24 avgusta. Glavni programi, pre svega koncerti, ove godine odigravaće se, umesto na letnjoj pozornici na Kolubari, na platou Centra za kulturu. Prvi dan  Tešnjarskih večeri ponajviše je rezervisan za izložbe fotografija i razglednica starog Valjeva. Pored dečjeg animiranog filma u holu Centra za kulturu, za najmlađe od 20 časova u  bašti Doma vojske predstava “A koji je dan meni rođendan”, igraju Angelina Lukić i Katarina Vićentijević.

Od 21 čas na platou Centra za kulturu koncert grupe Mostar sevdah Reunion, dok je koncert “Nije ljubav trag na hartiji” udruženja “Sveti Georgije” od 23 časa u bašti Doma vojske.

Prvih dana Tešnjarskih večeri dva zanimljiva programa u Narodnom muzeju. U 19 časova biće otvorena izložba „Zaboravljeno Valjevo – katastarski planovi Valjeva između dva rata”. U subotu u 19 časova, u restoranu Kuća, Karadjordjeva 102a, biće održano predavanje, sa radionicom i degustacijom, na temu: Šta se zaista jelo u srednjovekovnoj Srbiji.

Svečano otvaranje 28. Tešnjarskih večeri, podizanjem zastave na Trgu vojvode Mišića je u subotu uveče, nakon čega sledi koncert sarajevske grupe Hari Mata Hari od 21 čas na platou Centra za kulturu.

Pored letnje pozornice na platou Centra za kulturu koja je rezervisana za koncerte, brojni programi biće organizovani u Tešnjaru, Muzeju, holu Centra za kulturu, bašti Doma vojske, Biblioteci, Modernoj galeriji, IUS „Trnavac“, Restoranu Central, parku Pećina, na Desankinom Vencu. 

Radno vreme ugostitelja, za vreme trajanja Tešnjarskih večeri, biće produženo da dva časa posle ponoći.

Izložba fotografija Kluba osoba sa invaliditetom

Izložba fotografija Kluba osoba sa invaliditetom (Foto: Klub OSI)

Izložba Kluba OSI - Fotografije Kolubare pre i posle poplava

U okviru Tešnjarskih večeri Valjevcima će se sa nekoliko programa predstaviti Klub osoba sa invaliditetom „Korak napred“. Tako će prve večeri ove manifestacije od 19 časova biti otvorena izložba fotografija u Birčaninovoj 96 u Tešnjaru. Do sada su organizovali nekoliko izložbi, a ovoga puta će prikazati sve ono što su zabeležili na Kolubari za vreme i posle poplava.

Klub osoba sa invaliditetom ima  foto radionicu pod mentorstvom Dušana Jovanovića, a uz njega radionice vode  Đorđe Đoković i Vladimir Pecikoza. Foto radionica se održava već tri godine i trenutno okuplja deset članova čije će fotografije biti izložene večeras.

Aktuelno

Digitalni mamograf (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
Značaj preventivnih pregleda Pre 1 sati 40 minuta

Nаciоnаlni dаn bоrbе prоtiv rака dојке

U Opštoj bolnici Valjevo, analize pokazuju da je kod žena najveća brojnost oboljevanja od karcinoma dojke, u 2022. godini bilo je 111 obolelih, a u 2019. novootkrivenih slučajeva bilo je 101,...

Prostorije SNS u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Oglasili se potpredsednici GrO SNS, ali ne i predsednik Pre 1 dan 2 sati

Da li orkestar zvuči raštimovano?

U danu kada se obeležava Dan Valjeva, saopštenjem za javnost oglasilo se troje potpredsednika valjevskih naprednjaka, ali ne i predsednik. U saopštenju navode rezultate SNS u Valjevu i kritikuju...  · 12 komentara