Tešnjar (foto: Đorđe Đoković)
Tešnjar (foto: Đorđe Đoković)
16.08.2014, 08:31

Večeras svečano otvaranje

č: | fb:

Podizanjem zastave na Trgu vojvode Mišića večeras će biti svečano otvorene „Tešnjarske večeri“, nakon čega sledi koncert sarajevske grupe „Hari Mata Hari“ od 21 sat na platou Centra za kulturu.

Za večeras su najavljene dve izložbe. Ambasador Republike Kipar Befsika Krousti otvoriće izložbu slika Zorana Andrića „Mediteran – vek posle“, u 20 časova u svečanoj sali „Hotela Grand“. U galeriji „Silos“ u Tešnjaru će u 20.30 biti otvorena izložba radova Nikole Romanovića, nazvana „Jastvo“. Ovo veče rezervisano je i za poeziju. Na platou ispred Muzeja će od 20.30 nastupiti poetese Milica Ilić Gačić i Snežana Čkojić. O poeziji će govoriti književnica Jovanka Božić, a program koji je priredila Književna zajednica će voditi novinarka Dragana Radović.

Knez Miloševa

Knez Miloševa (Foto: Đorđe Đoković)

U 20 časova će u letnjoj bašti Doma vojske najmlađi sugrađani videti predstavu „Crvenkapa“ kreativne radionice „Pinokio“. Zbog iznenadne bolesti glumca Fuada Tabučića, predstava Rezervni glumac, zakazana za večeras, u 23 časa, je odložena, saoštio je Centar za kulturu.

Drugi dan ove manifestacije započet je nacionalnom izložbom pasa svih rasa u parku kod Jugopetrola, koja će trajati do 15 časova. Šta se zaista jelo u srednjovekovnoj Srbiji otkriće Tamara Ognjenović, na predavanju koje će, uz degustaciju, biti održano u 19 časova u restoranu „Kuća“.

U Tešnjaru će se i večeras predstaviti brojni izlagači, a u Etno kutku Udruženja domaćina će se u 20 časova posetioci upoznati sa Ukrajinkom Julijom Lukić.  

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 5 sati 7 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 12 sati 4 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 12 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara