Tešnjar (foto: Đorđe Đoković)
Tešnjar (foto: Đorđe Đoković)
16.08.2014, 08:31

Večeras svečano otvaranje

č: | fb:

Podizanjem zastave na Trgu vojvode Mišića večeras će biti svečano otvorene „Tešnjarske večeri“, nakon čega sledi koncert sarajevske grupe „Hari Mata Hari“ od 21 sat na platou Centra za kulturu.

Za večeras su najavljene dve izložbe. Ambasador Republike Kipar Befsika Krousti otvoriće izložbu slika Zorana Andrića „Mediteran – vek posle“, u 20 časova u svečanoj sali „Hotela Grand“. U galeriji „Silos“ u Tešnjaru će u 20.30 biti otvorena izložba radova Nikole Romanovića, nazvana „Jastvo“. Ovo veče rezervisano je i za poeziju. Na platou ispred Muzeja će od 20.30 nastupiti poetese Milica Ilić Gačić i Snežana Čkojić. O poeziji će govoriti književnica Jovanka Božić, a program koji je priredila Književna zajednica će voditi novinarka Dragana Radović.

Knez Miloševa

Knez Miloševa (Foto: Đorđe Đoković)

U 20 časova će u letnjoj bašti Doma vojske najmlađi sugrađani videti predstavu „Crvenkapa“ kreativne radionice „Pinokio“. Zbog iznenadne bolesti glumca Fuada Tabučića, predstava Rezervni glumac, zakazana za večeras, u 23 časa, je odložena, saoštio je Centar za kulturu.

Drugi dan ove manifestacije započet je nacionalnom izložbom pasa svih rasa u parku kod Jugopetrola, koja će trajati do 15 časova. Šta se zaista jelo u srednjovekovnoj Srbiji otkriće Tamara Ognjenović, na predavanju koje će, uz degustaciju, biti održano u 19 časova u restoranu „Kuća“.

U Tešnjaru će se i večeras predstaviti brojni izlagači, a u Etno kutku Udruženja domaćina će se u 20 časova posetioci upoznati sa Ukrajinkom Julijom Lukić.  

Aktuelno

Lazar Lazarević (foto: Iz privatnog albuma)
Đak generacije Pre 3 sati 33 minuta

Lazar Lazarević na Međunarodnoj olimpijadi iz hemije

Đak generacije Valjevske gimnazije Lazar Lazarević učestvovaće na Međunarodnoj olimpijadi iz hemije, čime je zaokružio niz svojih takmičarskih uspeha tokom školovanja u ovoj valjevskoj srednjoj školi.

Gradac (foto: Đorđe Đoković)
Institut "Batut" izdao upozorenje Pre 6 sati 10 minuta

Nајаvа tоplоtnоg tаlаsа u Srbiji dо 23. јunа

Institut "Batut" izdao je upozorenje zbog najavljenog toplotnog talasa u narednim danima, a posebno u pеriоdu оd 19. dо 23. јunа kada se očekuju visoke temperature vazduha širom Srbije, a koje se...