Tešnjar (foto: Đorđe Đoković)
Tešnjar (foto: Đorđe Đoković)
16.08.2014, 08:31

Večeras svečano otvaranje

č: | fb:

Podizanjem zastave na Trgu vojvode Mišića večeras će biti svečano otvorene „Tešnjarske večeri“, nakon čega sledi koncert sarajevske grupe „Hari Mata Hari“ od 21 sat na platou Centra za kulturu.

Za večeras su najavljene dve izložbe. Ambasador Republike Kipar Befsika Krousti otvoriće izložbu slika Zorana Andrića „Mediteran – vek posle“, u 20 časova u svečanoj sali „Hotela Grand“. U galeriji „Silos“ u Tešnjaru će u 20.30 biti otvorena izložba radova Nikole Romanovića, nazvana „Jastvo“. Ovo veče rezervisano je i za poeziju. Na platou ispred Muzeja će od 20.30 nastupiti poetese Milica Ilić Gačić i Snežana Čkojić. O poeziji će govoriti književnica Jovanka Božić, a program koji je priredila Književna zajednica će voditi novinarka Dragana Radović.

Knez Miloševa

Knez Miloševa (Foto: Đorđe Đoković)

U 20 časova će u letnjoj bašti Doma vojske najmlađi sugrađani videti predstavu „Crvenkapa“ kreativne radionice „Pinokio“. Zbog iznenadne bolesti glumca Fuada Tabučića, predstava Rezervni glumac, zakazana za večeras, u 23 časa, je odložena, saoštio je Centar za kulturu.

Drugi dan ove manifestacije započet je nacionalnom izložbom pasa svih rasa u parku kod Jugopetrola, koja će trajati do 15 časova. Šta se zaista jelo u srednjovekovnoj Srbiji otkriće Tamara Ognjenović, na predavanju koje će, uz degustaciju, biti održano u 19 časova u restoranu „Kuća“.

U Tešnjaru će se i večeras predstaviti brojni izlagači, a u Etno kutku Udruženja domaćina će se u 20 časova posetioci upoznati sa Ukrajinkom Julijom Lukić.  

Aktuelno

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra Pre 14 sati 52 minuta

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 3 komentara

Smeće u Ljubostinji (foto: iRevolucija)
"Čisto iz ljubavi – River CleanUp Collective" Pre 14 sati 52 minuta

Očistimo Ljubostinju

U subotu, 23. septembra sa početkom u 10 časova iRevolucija u saradnji sa Lidl Srbija održaće akciju čišćenja reke Ljubostinje. iRevolucija učestvuje u projektu kompanije Lidl "Čisto iz ljubavi –...  · 3 komentara

Plakat (foto: )
Druga predstava Pre 1 dan 11 sati

"San letnje noći" na "Abro festu"

U nastavku Abro festa, u petak, 22. septembra na programu je predstava "San letnje noći" Viljema Šekspira u izvodjenju apsolvenata Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, klasa profesora Marije...