Branko Popović podiže zastavu Tešnjarskih večeri (foto: Đorđe Đoković)
Branko Popović podiže zastavu Tešnjarskih večeri (foto: Đorđe Đoković)
17.08.2014, 07:51

Hari Mata Hari, izložba, veče poezije...

č: | fb:

Podizanjem zastave na Trgu vojvode Mišića sinoć su svečano otvorene „Tešnjarske večeri“. Branko Popović, bubnjar i džez muzičar koji je završio Berkli koledž u Bostonu je podigao zastavu zvanično otvarajući 28. Tešnjarske večeri. Branko Popović je  dobitnik najprestižnije nagrade na Berkliju „Avedis Zildjian“, koju dobija jedan od 900 bubnjara koliko ih je svake godine na školovanju.  

Koncert grupe Hari Mata Hari

Koncert grupe Hari Mata Hari (Foto: Đorđe Đoković)

Nakon svečanog otvaranja manifestacije na prepunom platou Centra za kulturu koncert je održala grupa Hari Mata Hari. Uprkos kiši Valjevci su uživali u muziciranju Sarajlija koje je trajalo skoro dva časa.

Koncert grupe Hari Mata Hari

Koncert grupe Hari Mata Hari (Foto: Đorđe Đoković)

Sinoć je u svečanoj sali Grand hotela otvorena izložba slika Zorana Andrića „Mediteran – vek posle“.

Otvaranje izložbe slika

Otvaranje izložbe slika "Mediteran - vek posle" (Foto: Đorđe Đoković)

U galeriji „Silos“ u Tešnjaru je otvorena izložba radova Nikole Romanovića, nazvana „Jastvo“. Drugo veče gradskog letnjeg festivala bilo je rezervisano i za poeziju. Umesto na platou Muzeja, zbog kiše u klubu su nastupile poetese Milica Ilić Gačić i Snežana Čkojić. O poeziji je govorila književnica Jovanka Božić. Program je priredila Književna zajednica.

"Dva pesnička glasa" (Foto: Đorđe Đoković)

Šta se zaista jelo u srednjovekovnoj Srbiji otkrila je Tamara Ognjenović, na predavanju uz degustaciju u restoranu „Kuća“.

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 6 sati

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR 29.11.2023

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...