Branko Popović podiže zastavu Tešnjarskih večeri (foto: Đorđe Đoković)
Branko Popović podiže zastavu Tešnjarskih večeri (foto: Đorđe Đoković)
17.08.2014, 07:51

Hari Mata Hari, izložba, veče poezije...

č: | fb:

Podizanjem zastave na Trgu vojvode Mišića sinoć su svečano otvorene „Tešnjarske večeri“. Branko Popović, bubnjar i džez muzičar koji je završio Berkli koledž u Bostonu je podigao zastavu zvanično otvarajući 28. Tešnjarske večeri. Branko Popović je  dobitnik najprestižnije nagrade na Berkliju „Avedis Zildjian“, koju dobija jedan od 900 bubnjara koliko ih je svake godine na školovanju.  

Koncert grupe Hari Mata Hari

Koncert grupe Hari Mata Hari (Foto: Đorđe Đoković)

Nakon svečanog otvaranja manifestacije na prepunom platou Centra za kulturu koncert je održala grupa Hari Mata Hari. Uprkos kiši Valjevci su uživali u muziciranju Sarajlija koje je trajalo skoro dva časa.

Koncert grupe Hari Mata Hari

Koncert grupe Hari Mata Hari (Foto: Đorđe Đoković)

Sinoć je u svečanoj sali Grand hotela otvorena izložba slika Zorana Andrića „Mediteran – vek posle“.

Otvaranje izložbe slika

Otvaranje izložbe slika "Mediteran - vek posle" (Foto: Đorđe Đoković)

U galeriji „Silos“ u Tešnjaru je otvorena izložba radova Nikole Romanovića, nazvana „Jastvo“. Drugo veče gradskog letnjeg festivala bilo je rezervisano i za poeziju. Umesto na platou Muzeja, zbog kiše u klubu su nastupile poetese Milica Ilić Gačić i Snežana Čkojić. O poeziji je govorila književnica Jovanka Božić. Program je priredila Književna zajednica.

"Dva pesnička glasa" (Foto: Đorđe Đoković)

Šta se zaista jelo u srednjovekovnoj Srbiji otkrila je Tamara Ognjenović, na predavanju uz degustaciju u restoranu „Kuća“.

Aktuelno

Zlato za juniorsku reprezentaciju Srbije  (foto: www.waterpoloserbia.org)
Čestitka gradonačelnika Valjeva Pre 19 sati 55 minuta

Valjevski vaterpolisti među juniorskim prvacima Evrope

Juniorska reprezentacija Srbije u vaterpolu postala je prvak Evrope. Za reprezentaciju Srbije igrala su četvorica Valjevca, Aleksandar Kovačević, Srđan Baucalo, Bogdan Gavrilović i Petar Stanić....  · 3 komentara