23.12.2019, 10:21

U holu Centra za kulturu "Solunska 28" dr Nela Karajlića

č: | fb:

"Decembar otvorenog uma" Udruženja građana Open minded završava se večeras predstavljanjem knjige "Solunska 28" dr Nela Karajlića. 

 

Dr Karajlić nas ovoga puta vodi u Beograd s početka dvadesetog veka, gde se odvija priča koju vam do sada niko nikada nije ispričao, a bez koje od sada neće moći da se zamisli nijedna ozbiljnija istorija grada na ušću Save u Dunav. Ovaj roman o jednoj kući, jednom gradu i dva sveta biće predstavljen u 20 časova u holu Centra za kulturu.

 

Decembarska dešavanja u organizaciji Udruženja građana Open minded otpočela su u Osečini predstavljanjem stripa "Karton siti" Željka Obrenovića i nove knjige Luke Tripkovića "Crna knjiga".

 

"Decembar otvorenog uma" trebalo je da bude nastavljen tribinom povodom obeležavanja 30 godina od pada Berlinskog zida. Bilo je planirano gostovanje prof. dr Miloša Kovića i doc. dr Miloša Jovanovića, a novinar Mile Perić je trebalo da bude moderator. Međutim ova tribina nije održana jer je direktor Valjevske gimnazije, i pored dogovora i dozvole, samo tri dana pred održavanje tribune otkazao korišćenje sale.

 

"Događaj je otkazan isključivo iz političkih razloga i zbog jakih pritisaka na direktora Valjevske gimnazije", saopštio je tada organizator Udruženje "Open Minded".

 

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 12 sati 30 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 9 sati 40 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 5 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 12 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara