Koncert u Modernoj galeriji (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Koncert u Modernoj galeriji (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
27.12.2019, 10:03

Koncert Galine Đorđević u Modernoj galeriji

č: | fb:

Muzilka škola "Živorad Grbić" i Moderna galerija ugostiće violinistkinju, nekadašnju učenicu valjevske muzičke škole, Galinu Đorđević. Koncert mlade valjevske violinistkinje je večeras u 19 časova u Modernoj galeriji. 

 

Ova mlada Valjevka je rođena 30. oktobra 1997. godine u Valjevu, gde sa šest godina počinje da svira violinu u klasi mr. Suzane Radovanović-"Perić. Sa 14 godina završava OMŠ "Živorad Grbić" u klasi prof. mr Snežane Stevanović i postaje učenik Srednje muzičke škole "Mokranjac“ u Beogradu, gde je imala prilike da bude u klasi prof. Vladimira Markovića, prof. Gorana Kentere i prof. Venie Žarković.

 

Galina je još od malih nogu učestvovala na međunarodnim takmičenjima u Valjevu, Beogradu, Aranđelovcu, Šapcu, Senti i na Ubu, kao i u Temišvaru, i osvajala najviše nagrade. Po završetku srednje muzičke škole, odlučuje se da započne studije violine na Akademiji za muziku i dramu Geteborškog Univerziteta u Švedskoj, u klasi prof. Tobiasa Granma. Tokom studija u Švedskoj, imala je prilike da učestvuje na prestižnom Internacionalnom muzičkom tačmičenju u Štokholmu, aktivno je nastupala ne samo kao solo izvođač, već i kao član raznovrsnih kamernih ansambala i Simfonijskog orkestra Univerziteta.

 

Diplomira u junu 2019. godine i upisuje Master studije na Univerzitetu Severne Dakote u Grand Forksu u Americi gde je u klasi čuvenog dr Alehandra Draga. Iako na samom početku svojih Master studija, u novembru 2019. godine Galina učestvuje na Takmičenju za mlade umetnike u Bizmarku, a u budućnosti je očekuju takmičenja u Grand Forksu, Valjevu i Portoriku.

 

Galinino muzičko obrazovanje su upotpunili i mnogi master-klasovi kod eminentnih svetskih muzičara kao što su Timur Meljnik (Beč), Tatjana Balašova (Rusija), Maja Jokanović i Dragan Sredojević (Srbija). U Beogradu je u saradnji sa pijanistkinjom Sonjom Radojković realizovala koncerte u Kući Đure Jakšića, UK Parobrod, KC Rakovica, KC Čukarica, Muzeju Narodnog pozorišta, a nastupala je i u mnogobrojnim katedralama širom Švedske, kao i u čuvenoj sali Konserthuseta u Geteborgu, kao član Simfonijskog orkestra Geteborškog Univerziteta.

Na koncertu u Modernoj galeriji sa pijanistkinjom Milicom Prodanović, profesorkom MŠ "Živorad Grbić" izvešće dela Baha, Vjenjavskog, Mendelsona i Grgina. Gost koncerta biće Trio MiSS.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 11 sati 39 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 11 sati 39 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 6 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara