Branko Vićentijević, Maja Lukić i Mihailo Laptošević (foto: Đorđe Đoković)
Branko Vićentijević, Maja Lukić i Mihailo Laptošević (foto: Đorđe Đoković)
17.08.2014, 17:45

Duodrama

č: | fb:

Na sceni u bašti Oficirskog doma večeras od 23.00 sata, u okviru 28. Tešnjarskih večeri, mladi glumci Maja Lukić i Mihailo Laptošević odugraće dramu „Smrt u sigurnim rukama“. Po tekstu Milice Piletić režirala ju je Dragana Joksimović, kojoj je to bila diplomska režija.

„Smrt u sigurnim rukama“ premijerno je izvedena pre mesec i po dana na Maloj sceni „Petar Kralj“ beogradskog Ateljea 212, a nedavno je igrana i u Novoj Varoši na „Zlatar festu“.

Mihailo Laptošević

Mihailo Laptošević (Foto: Đorđe Đoković)

„Vodim beogradsko Akademsko pozorište ’Branko Krsmanovićć, pa me je Dragana zamolila da joj pomognem u pripremi diplomskog rada. Za Maju sam se opredelio na preporuku brata Filipa, koji se druži sa njom i njenim društvom. On mi je bio garant da je reč o vrednoj, radnoj i talentovanoj glumici i nije me prevario“, priča Mihailo za Kolubarske.rs.

 Dodaje kako je suština dramskog teksta, koji mu se neobično dopao, u tome da sredovečan čovek, oboleo od neizlečive bolesti, traži osobu da ga neguje i da ga, kada za to dođe vreme, ubije i olakša mu muke. Oni se, međutim, zavole, pa on biva ubijen od ljubavi.

Maja Lukić

Maja Lukić (Foto: Đorđe Đoković)

„Prihvatili smo poziv organizatora Tešnjarskih večeri da se pojavimo u Valjevu kako bismo pomogli obnovu sela Rebelj, na Medvedniku, postradalog od klizišta nakon majskih poplava“, priča glumica Maja Lukić, Valjevka, angažovana u beogradskom pozorištu „Boško Buha“.

Maja je na beogradskom FDU diplomirala glumu u klasi Goce Marić, zajedno sa Marijanom Pejatović, sada Andrić, i Milošem Lalovićem, a za prijemni ih je svojevremeno pripremao Miroslav Ćiša Trifunović. Sada privodi kraju master studije na svom fakultetu.

Maja i Mihailo kažu kako publika dobro prihvata predstavu, koju će večeras izveti na Tešnjarskim večerima. „Kritike nismo posebno pratili, zanima nas šta će reći Valjevci, koji znaju šta je pozorište“, dodaju gotovo u glas.

Laptošević radi kao profesor glume u privatnoj srednjoj školi „Arttimedija“ Saše Borojevića, a Lukićeva u „Buhi“ priprema ulogu u „Petru Panu“, koju režira Milan Karadžić. Mihailo je, za pozorišne sladokusce, sestrić poznatog glumca Danila Lazovića, takođe Pribojca.

Njih dvoje su prošle godine, sa posebni zadovoljstvom, u Priboju učestvovali na „Večerima Danila Lazovića“.

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 8 sati 59 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 11 sati 49 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.