Knez Miloševa (foto: Đorđe Đoković)
Knez Miloševa (foto: Đorđe Đoković)
18.08.2014, 09:27

Veče Abraševića

č: | fb:

Kulturno-umetničko društvo „Abrašević“ će svojim nastupima obeležiti četvrto veče letnje manifestacije „Tešnjarske večeri“. Koncert će na platou Centra za kulturu održati u 21 sat, a sat kasnije će u letnjoj bašti Doma vojske nastupiti Gradski mešoviti hor.

Zavod za zaštitu spomenika kulture pripremio je izložbu fotografija „Radovi Zavoda na očuvanju kulturnog nasleđa u 2013. godini“, koja će biti otvorena u 18.30. U Internacionalnom umetničkom studiju „Radovan Trnavac Mića“ će u 20.30 biti otvorena izložba „Tešnjarske večeri – iz kolekcije studija“. Večeras će u 21 sat u dvorištu Gradske biblioteke sa rediteljem i scenaristom Milanom Konjevićem razgovarati pisac Željko Obrenović, a posetiocima će biti prikazani i odlomci iz filmova.

Profesor Dragan Nedeljković će u 20 časova na platou ispred Muzeja govoriti o najlepšim klasičnim vrtovima, a u Etno kutku u Tešnjaru će u isto vreme početi tradicionalno narodno prelo.

U letnjoj bašti Doma vojske će za najmlađe u 20 časova biti održana predstava „Tri praseta“, Art Tema iz Beograda. Na sceni Centra za kulturu večeras će u 23 sata nastupiti glumci Maja Lukić i Mihailo Laptošević u duodrami „Smrt u sigurnim rukama“, koju je po tekstu Milice Piletić režirala Dragana Joksimović.

U okviru „Tešnjarskih večeri“ danas će biti i sporta. Od 17 do 19 časova će u parku Pećina biti održana „Rolerica“ u organizaciji Kluba ekstremnih sportova „Extreme Family 014“, a na terenu OŠ „Sestre Ilić“ u 19.30 počinje otvoreno prvenstvo Tešnjara u malom fudbalu, gde će se takmičiti najlmlađi fudbaleri.

 

 

Aktuelno

Apoteka Vegafarma (foto: Kolubarske.rs)
Nakon trogodišnje pauze Pre 17 sati 33 minuta

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku zahvaljujući privatnoj apotekarskoj ustanovi "Vegafarma". U saopštenju za javnost RFZO navedeno je da će apoteka u neposrednoj blizini Doma zdravlja biti...  · 4 komentara

HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Za manje od godinu dana četiri "događaja" Pre 21 sati 29 minuta

Ćuti se o odgovornosti i uzrocima nesreća u Krušiku

U Krušiku su se, za manje od godinu dana, dogodile četiri nesreće u kojima su povređeni radnici. Svaki put rukovodstvo je saopštavalo da je "formirana Komisija za utvrđivanje svih okolnosti ovog...  · 12 komentara

Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
Piše Danas 29.05.2023

Istoričari o rehabilitaciji Nikole Kalabića

Kalabić nikada nije bio osuđen da bi bio rehabilitovan; najgora stvar u rehabilitaciji Kalabića je zapravo neumesna primena pravnih formalnosti; po Ustavu i zakonu je taj proces završen..., kažu za...  · 9 komentara