Knez Miloševa (foto: Đorđe Đoković)
Knez Miloševa (foto: Đorđe Đoković)
18.08.2014, 09:27

Veče Abraševića

č: | fb:

Kulturno-umetničko društvo „Abrašević“ će svojim nastupima obeležiti četvrto veče letnje manifestacije „Tešnjarske večeri“. Koncert će na platou Centra za kulturu održati u 21 sat, a sat kasnije će u letnjoj bašti Doma vojske nastupiti Gradski mešoviti hor.

Zavod za zaštitu spomenika kulture pripremio je izložbu fotografija „Radovi Zavoda na očuvanju kulturnog nasleđa u 2013. godini“, koja će biti otvorena u 18.30. U Internacionalnom umetničkom studiju „Radovan Trnavac Mića“ će u 20.30 biti otvorena izložba „Tešnjarske večeri – iz kolekcije studija“. Večeras će u 21 sat u dvorištu Gradske biblioteke sa rediteljem i scenaristom Milanom Konjevićem razgovarati pisac Željko Obrenović, a posetiocima će biti prikazani i odlomci iz filmova.

Profesor Dragan Nedeljković će u 20 časova na platou ispred Muzeja govoriti o najlepšim klasičnim vrtovima, a u Etno kutku u Tešnjaru će u isto vreme početi tradicionalno narodno prelo.

U letnjoj bašti Doma vojske će za najmlađe u 20 časova biti održana predstava „Tri praseta“, Art Tema iz Beograda. Na sceni Centra za kulturu večeras će u 23 sata nastupiti glumci Maja Lukić i Mihailo Laptošević u duodrami „Smrt u sigurnim rukama“, koju je po tekstu Milice Piletić režirala Dragana Joksimović.

U okviru „Tešnjarskih večeri“ danas će biti i sporta. Od 17 do 19 časova će u parku Pećina biti održana „Rolerica“ u organizaciji Kluba ekstremnih sportova „Extreme Family 014“, a na terenu OŠ „Sestre Ilić“ u 19.30 počinje otvoreno prvenstvo Tešnjara u malom fudbalu, gde će se takmičiti najlmlađi fudbaleri.

 

 

Aktuelno

Lazar Gojković i Kim Lahdevirte (foto: www.valjevo.rs)
Sa gradonačelnikom, u Gimnaziji i Šestoj školi Pre 1 dan

Ambasador Finske posetio Valjevo

Ambasador Finske u Srbiji Kim Lahdevirte boravio je u Valjevu. Nakon prijema kod gradonačelnika, ambasador i njegova supruga su, sa predstavnicima Društva srpsko-finskog prijateljstva, posetili...  · 6 komentara

Dom kulture Ub (foto: Dragana Nedeljković)
Od danas na Ubu Pre 5 sati 8 minuta

Dečji festival "Prolećno pozorištance"

Treći revijalni festival predstava za decu "Prolećno pozorištance" danas će na Ubu biti otvoren na velikoj sceni Doma kulture, a do 7. aprila najmlađa publika imaće priliku da pogleda osam...  · 2 komentara

Budući tržni centar Nova (foto: )
Prvi tržni centar u ubskoj opštini Pre 1 dan 2 sati

U Stublenici se gradi tržni centar "NOVA"

U toku su zemljani radovi i priprema terena za izgradnju prvog tržnog centra u ubskoj opštini, "NOVA". Zauzimaće površinu od oko 11.000 kvadrata na lokaciji u selu Stublenica, vrednost iinvesticije...  · 5 komentara