Koncert Sastanak na žici u Velenju (foto: www.muzika.edu.rs)
Koncert Sastanak na žici u Velenju (foto: www.muzika.edu.rs)
01.02.2020, 08:35

Sastanak na žici u Velenju

č: | fb:

Valjevska muzička škola i ove godine je nastavila uspešnu saradnju sa MŠ "Fran Korun Koželjski" iz Velenja, započetu pre četiri godine. Učenici i profesori odseka gitare MŠ "Živorad Grbić" boravili su u Velenju gde su predstavili svoj grad i izveli zajednički koncert sa najtalentovanijim gitaristima velenjske muzičke škole.

 

Valjevsku muziku na koncertu u Velenju, izveli  su talentovani mladi gitaristi, dobitnici brojnih prizananja na republičkim i međunarodnim takmičenjima: Dušan Žunjić, Maja Živković, Anđelka Dragić, Nikolina Mirković, Anđela Mišić, Tina Stanković i Milica Lukić. Oni su uz mentorstvo svojih profesora Dragana Nikolića, Luke Jezdića i Miloša Popovića izveli najatraktivnije  solo kompozicije gitarističke literature, nastupili u zajedničkom orkestru gitara sa učenicima velenjske muzičke škole pod dirgentskom palicom prof. Monike Krajnc Štih i dokazali da je valjevska škola gitare jedna od najjačih u regionu.

 

- Koncertna gostovanja naših učenika uvek su posebno važna i voljena u našoj školi. To je prilika da se oprobaju na drugim koncertnim scenama, provere nivo svoje izvođačke zrelosti ali pre svega, u jednom kreativnom i kvalitetnom svetlu, predstave Valjevo. Ponosni smo na to što MŠ "Živorad Grbić" ima potencijal koji nam omogućava da svake godine nastupimo sa ovakvim programima sa novom grupom dece i što se broj talentovanih i vrednih učenika vremenom ne smanjuje već naprotiv, raste. Saradnja sa muzičkom školom iz Velenja je značajna, jer kroz zajedničke projekte sa ovom školom, naši učenici upoznaju novu zemlju, drugačiji sistem školovanja i jednu, donekle, različitu kulturu od naše. Sve su to faktori koji unapređuju njihovo obrazovanje i odnos prema svetu u kojem rastu. Ono što nas uvek usreći i učini ponosnima jeste činjenica da prijateljstvo između dve muzičke škole bude snažno podržano i pozdravljeno od zvaničnika opštine Velenje. Ovog puta za našu ekipu priređen je srdačan prijem u gradskoj kući, a od zamenice gradonačelnika Velenja Darinke Mravljak dobili smo informacije o politici ovog mesta kada su u pitanju obrazovanje, kultura i podrška talenotvanim učenicima. Sve su ovo činjenice koje govore da na realiciji Velenje – Valjevo, postoji jedna snažna prijateljska veza koja će zahvaljujući kulturnoj i obrazovnoj saradnji naših škola,  vremenom, svakako dobijati na kvalitetu - kaže direktorka škole mr Suzana Radovanović Perić.

Prijem kod zamenice gradonačelnika Velenja

Prijem kod zamenice gradonačelnika Velenja (Foto: www.muzika.edu.rs)

 

Novi program saradnje MŠ "Živorad Grbić" i MŠ "Fran Korun Koželjski" zakazan je za kraj 2020. godine i biće realizovan u Valjevu na sceni valjevske muzičke škole.

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 15 sati

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR 29.11.2023

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...