Kiša pred početak programa (foto: Đorđe Đoković)
Kiša pred početak programa (foto: Đorđe Đoković)
21.08.2014, 07:40

Pljusak premestio programe

č: | fb:

S obzirom na to da su ovo leto obeležile obilne padavine, jak pljusak nešto posle 19 časova sinoć je bio dovoljan razlog da mnogi koji su možda nameravali da posete neki od programa u okviru „Tešnjarskih večeri“ ili prošetaju Tešnjarom i Knez Miloševom ulicom, ostanu kod kuće, mada kiše kasnije nije bilo. Pljusak je programe premestio u zatvoren prostor, pa je koncert Jove Maljokovića i Balkan salsa benda održan u holu Centra za kulturu, pred samo najvernijim ljubiteljima džeza.

Jova Maljoković i Balkan salsa band

Jova Maljoković i Balkan salsa band (Foto: Đorđe Đoković)

Umesto u bašti Doma vojske, dve predstave „PULS teatra“ iz Lazarevca su premeštene na scenu Centra za kulturu. „Zekolovko“ je predstava za decu, koju je po tekstu Đorđija Kontića režirao Pero Bjeković, a druga je predstava „Crko brez njega“, po tekstu Petra Pejovića Pecija, u režiji Ljiljane Ivanović.

Dečja predstava "Zekolovko"

Dečja predstava "Zekolovko" (Foto: Đorđe Đoković)

U Modernoj galeriji nastupio je „Trio harmonika Assahra“ iz Beograda. Ovaj ansambl čine Luka Lopičić, Damir Odabašić i Aleksandar Stefanović, koji su trenutno na doktorskim studijama kamerne muzike. Već dve i po godine nastupaju zajedno širom Srbije, sviraju klasičnu muziku na tri harmonike i trude se da odaberu kompozicije koje će biti najzaniljivije za slušaoce. Prošlog meseca su na takmičenju za kamernu muziku održanom na Mećavniku osvojili prvo mesto.

"Trio harmonika assahra" koncert

"Trio harmonika assahra" koncert (Foto: Đorđe Đoković)

„Svaštara maštara“

U maloj galeriji Centra za kulturu sinoć je otvorena izložba dečijih radova likovne radionice, uz koncert mališana iz muzičke radionice.

- Odabrali smo šesnaest pesmica koje su primerene uzrastu dece od 4 do 7 godina. Ova radionica nije isključivo za talentovanu decu, jer, pored toga što uče da pevaju, prvenstveno stvaraju odnos prema muzici i umetnosti uopšte. Na časovima često i crtamo, tako da povezujemo te dve umetnosti – kaže Ljudmila Popović, mentor muzičke radionice.

"Svaštara maštara"

"Svaštara maštara" (Foto: Đorđe Đoković)

Likovnu radionicu, na koju dolaze deca od predškolaca do srednjoškolaca, vodi mr Katarina Marinković, koja je rekla da je ova izložba rezultat njihovog rada tokom leta.

- Ovde su izloženi radovi šesnaestoro dece nastali tokom ova dva meseca. Bili su jako vredni, neki su dolazili i pre i popodne, zaista smo svi zajedno uživali. Cilj radionica je da se deca oslobode i iskažu na svoj način. Ovo je još jedan od naših zajedničkih nastupa sa decom iz muzičke radionice – kazala je Katarina Marinković. 

"Svaštara maštara"

"Svaštara maštara" (Foto: Đorđe Đoković)

Tešnjar

Upozoravajući pljusak nije odvratio izlagače u Tešnjaru da i ove večeri prikažu svoje proizvode i rukotvorine, mada je posetilaca bilo manje. U Etno kutku su predstavljeni ručno rađeni odevni predmeti Milice Nikolić i Nade Čeleketić.  

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 2 sati 28 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Blagovremeno otkrivanje problema Pre 2 sati 28 minuta

Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade Doma zdravlja

U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Valjevo već 15 godina funkcionišu Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade. Cilj rada savetovališta jeste blagovremeno otkrivanje...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 2 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan 2 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...