Mionica izbori 2017. (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Mionica izbori 2017. (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
31.08.2021, 06:56

Raspisani lokalni izbori u Mionici

č: | fb:

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić raspisao je lokalne izbore u Mionici i Negotinu. Poslednji izbori za odbornike Skupštine opštine Mionica i Negotin bili su održani 24. decembra 2017. godine i decembar bi bio krajni rok za redovno održavanje izbora u tim mestima.

 

Prema pisanju Politike, na ovim opštinskim izborima, osim vladajuće koalicije Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, svoje učešće su najavile partije i pokreti desne i patriotske orijentacije. Predstavnici političkih stranka koje su pre godinu preskočile izbore još nisu odlučili da li će se pojaviti sa svojim izbornim listama. Kako navode, to će zavisiti od rezultata međustranačkog dijaloga o poboljšanju izbornih uslova.

 

Izbori u ova dva mesta poslednja su provera partija pred redovne predsedničke i beogradske izbore i, gotovo sigurno, vanredne parlamentarne izbore. I dok se vlast ozbiljno sprema za ovu izbornu trku, dotle je opozicija podeljena oko toga šta je najbolja opcija, piše Politika.

 

U Mionici su 24. decembra 2017. godine održani vanredni lokalni izbori. Najviše mandata - 28 osvojila je lista "Aleksandar Vučić – Srpska napredna stranka", čiji je nosilac bio Boban Janković. Listi SPS-SRS-JS pripalo je šest odborničkih mandata, dok demokrate imaju pet odbornika u Skupštini opštine Mionica. Boban Janković (SNS), diplomirani inženjer informatike, je izabran za predsednika opštine Mionica.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 14 sati 53 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 17 sati 42 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.