Mionica izbori 2017. (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Mionica izbori 2017. (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
31.08.2021, 06:56

Raspisani lokalni izbori u Mionici

č: | fb:

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić raspisao je lokalne izbore u Mionici i Negotinu. Poslednji izbori za odbornike Skupštine opštine Mionica i Negotin bili su održani 24. decembra 2017. godine i decembar bi bio krajni rok za redovno održavanje izbora u tim mestima.

 

Prema pisanju Politike, na ovim opštinskim izborima, osim vladajuće koalicije Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, svoje učešće su najavile partije i pokreti desne i patriotske orijentacije. Predstavnici političkih stranka koje su pre godinu preskočile izbore još nisu odlučili da li će se pojaviti sa svojim izbornim listama. Kako navode, to će zavisiti od rezultata međustranačkog dijaloga o poboljšanju izbornih uslova.

 

Izbori u ova dva mesta poslednja su provera partija pred redovne predsedničke i beogradske izbore i, gotovo sigurno, vanredne parlamentarne izbore. I dok se vlast ozbiljno sprema za ovu izbornu trku, dotle je opozicija podeljena oko toga šta je najbolja opcija, piše Politika.

 

U Mionici su 24. decembra 2017. godine održani vanredni lokalni izbori. Najviše mandata - 28 osvojila je lista "Aleksandar Vučić – Srpska napredna stranka", čiji je nosilac bio Boban Janković. Listi SPS-SRS-JS pripalo je šest odborničkih mandata, dok demokrate imaju pet odbornika u Skupštini opštine Mionica. Boban Janković (SNS), diplomirani inženjer informatike, je izabran za predsednika opštine Mionica.

Aktuelno

Europrom u Jasenici (foto: Europrom)
PR Pre 11 sati 55 minuta

Otvoren "Europrom" objekat u Jasenici

Valjevska kompanija "Europrom" otvorila je još jednu "ljubičastu trgovinu", ovaj put minimarket u Jasenici, površine od oko 260 kvadrata. Dobra lokacija i prostran parking dodatne su prednosti...  · 1 komentar