26.11.2022, 08:12

Škola u Brežđu obeležila 130 godina postojanja

č: | fb:

Škola u Brežđu, koja nosi ime čuvenog vojvode Živojina Mišića, proslavila je sto trideset godina postojanja. Škola "Vojvoda Živojn Mišić" osnovana je 1892. godine, a jubilej je proslavljen uz prigodan program učenika. Predsednik opštine Mionica Boban Janković čestitao je učenicima i nastavnicama i naglasio da su svi građani opštine ponosni na ovaj jubilej.

 

- Zaista je lepo proslaviti ovako veliki jubilej. Verujem da svi nose divne uspomene iz ove škole. Naša deca zaslužuju najbolje uslove, a mi smo ovde uspeli da rekonstruišemo multifunkcionalnu salu – rekao je Janković i dodao da na sve moguće načine opština ulaže u obrazovanje, uz podršku Vlade Republike Srbije.
U potpunosti smo rekonstruisali osnovnu i srednju školu u Mionici, škole u Rajkoviću i Dučiću. A pored toga, adaptirali i multifunkcionalu salu u Brežđu, sredili školu u Bukovcu. Izdvojeno je više od 370 miliona dinara – kazao je Janković.

 

Izdvojeno osmororazredno odeljenje u Brežđu pripada osmogodišnjoj školi „Vojvoda Živojin Mišić“ u Rajkoviću i ima 50 učenika.

 

Osnovna škola u Rajkoviću u potpunosti je rekonstruisana 2016. godine, a uloženo je 26 miliona dinara. Pored toga, 3,8 miliona dinara investirano je u obnovu škole u Bukovcu i adaptaciju mulitifunkcionalne sale u Brežđu, a rešen je i problem grejanja u Osečenici.

 

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 20 sati 52 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 23 sati 41 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.