Mišićevi dani (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Mišićevi dani (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
15.07.2023, 06:47

Prve večeri "Mišićevih dana" koncert Pilota

č: | fb:

"Mišićevi dani", koji se ove godine održavaju 27. put, počinju u subotu 15. i trajaće do 23. jula. Predviđeni su brojni programi, za sve generacije, na više lokacija, a najmasovniji događaji i koncerti biće održani na Trgu vojvode Živojina Mišića u centru Mionice.

 

U 20.00 časova je svečano otvaranje manifestacije uz intoniranje himne, podizanje zastave i obraćanje predsednika opštine Mionica Bobana Jankovića. Nakon toga u 20.30 časova biće otvorena izložbe "Tamo daleko", Marinka Lugonje u Kulturnom centru u Mionici.

 

Prve večeri "Mišićevih dna" u subotu, koncert Kikija Lesendrića i Pilota u 21 čas na Trgu vojvode Živojina Mišića; na istom mestu u utorak 18. jula od 22 časa nstupa Dženan Lončarević, dok će u četvrtak 20. jula koncert održati Đani.

 

Na manifestaciji, koja se održava pod pokroviteljstvom opštine Mionica, biće dodeljene Zlatne plakete vojvoda Živojin Mišić pripadnicima Vojske Srbije i Ministarstva odbrane za postignute rezultate i dostignuća u oblasti vojne službe, nauke i doktrine, kao i zlatne plakete sa grbom opštine Mionica.

 

Novost je da će ove godine Svečana akademija biti održana u rodnom mestu vojvode Mišića u Struganiku, nakon 22 godine gde će biti uručene plakete i priznanja.

 

- Mišićevi dani su manifestacija na kojoj se neguju istorijske vrednosti i tradicija srpskog naroda. Mionica nastavlja da bude dostojni čuvar. U čast vojvodi Živojinu Mišiću, pored manifestacije, spomenika i trga u centru, podići ćemo i jedan spomenik kulture – Kuću Kolubrske bitke i sačuvati junaštvo srpskih vojnika od zaborava. Uz pomoć Vlade Srbije nastavljamo da realizujemo važne projekte koji će unaprediti našu opštinu, ali i obogatiti turističku ponudu našeg kraja. Pozivam sve da posete Mionicu i uživaju u sadržajnom program - poručio je predsednik mioničke opštine Boban Janković.

Aktuelno

Učesnici Večeri jezika (foto: SŠ 1300 kaplara)
Veče za pamćenje Pre 11 sati 33 minuta

Putovanje u prošlost, na srpskom i stranim jezicima

I ovog maja, učenici i profesori Srednje škole "Hiljadu trista kaplara" pripremili su Veče jezika, manifestaciju koja je prvi put održana 2015. godine. Na republičkom takmičenju na engleskom jeziku...

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo Pre 1 dan 15 sati

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 9 komentara

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu 17.05.2024

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 9 komentara