Nadmetanje za Časni krst u Selu Mionica (foto: www.mionica.rs)
Nadmetanje za Časni krst u Selu Mionica (foto: www.mionica.rs)
19.01.2024, 14:52

U opštini Mionica za Časni krst nadmetalo se 69 plivača

č: | fb:

Goran Stefanović iz Mionice i Marko Milosavljević, srednjoškolac iz Berkovca pobednici su plivačkog nadmetanja za Časni krst u Selu Mionica i Banji Vrujci, u opštini Mionica gde se nadmetalo 69 plivača.

 

Milosavljević koji ima 15 godina, u Banji Vrujci, gde se manifestacija organizuje 14. put zaredom, pobedio u konkurenciji 47 plivača među kojima su bile i četiri takmičarke. Na otvorenom bazenu u Selu Mionica, na osmoj po redu manifestaciji plivanja za Časni krst učestvovalo je 22 plivača, prvi do Časnog krsta stigao je Goran Stefanović iz Mionice koji je do sada tri puta bio pobednik u plivanju na ovoj manifestaciji , drugo mesto zauzeo je Stefan Spasojević iz Mionice, dok je treće mesto pripalo Aleksi Rankoviću, takođe iz Mionice. Ove godine najmlađi učesnik u nadmetanju je desetogodišnji Nikola Teodosić iz Mionice.

Marko Milosavljević

Marko Milosavljević (Foto: www.mionica.rs)

 

Pobednicima je po tradiciji pripao Časni krst i bogato ukrašena ikona, drugoplasiranom Biblija i velika ikona, trećeplasiranom knjiga i velika ikona, dok su prigodne nagrade primili i svi ostali učesnici.

 

- Još jedno neprocenjivo iskustvo za mene, ove godine po treći put. Čestitam svim učesnicima i želim da pohvalim organizatore koji su se i ove godine potrudili da sve bude odlično organizovano – rekao je Stefanović.

 

Takmičenje je održano u organizaciji Sportskog centra "Mionica", pod pokroviteljstvom opštine Mionca i crkvenih opština. U jutarnjim časovima služene su praznične liturgije u crkvi Svete velikomučenice Marine-Ognjene Marija u Vrujcima i Vaznesenja Gospodnjeg u Mionici, a u Banji Vrujci u okviru programa nastupili su i članovi Kulutrno umetničko društovo "Toplica" pri hramu Svete Ognjene Marije.

Aktuelno

Radovi Ključka vrela (foto: www.mionica.ra)
Iz oblasti vodosnabdevanja Mionici Pre 7 sati 2 minuta

Ključka vrela jedan od najvećih projekata

Projekat izgradnje vodovodnog sistema Ključka vrela u selu Ključ, kojim će biti rešen višedecenijski problem vodosnabdevanja u 12 sela, jedan od najvećih iz oblati vodosnabdevanja koji je ikada...

Izbori 2023 (foto: Kolubarske.rs)
Direktnije i preciznije Pre 8 sati 17 minuta

Crta o izveštaju ODIHR-a: Loša ocena izbora u Srbiji

Finalni izveštaj ODIHR-a o parlamentarnim izborima koji su u Srbiji održani 17. decembra potvrđuje ključne nalaze Crte i jasno ocenjuje da je pravo građana na slobodne i poštene izbore ozbiljno...

Dom vojske (foto: Kolubarske.rs)
Projekti, ali ne i radovi Pre 1 dan 10 sati

Planovi gradske vlasti bez cilja

U planu javnih nabavki je projekat Doma vojske, novog gradskog trga, nove ulice do Petog puka... Šta će od toga biti realizovano, pitali smo, a odgovor je u stilu biće kada bude jer će vlast „svaki...  · 3 komentara