"Dosta je bilo" u Mionici (foto: www.dostajebilo.rs)
22.11.2014, 17:56

“Ne damo penzije parazitima”

č: | fb:

Lider Pokreta “Dosta je bilo” i bivši ministar privrede Saša Radulović posetio je danas Mionicu u okviru kapmanje “Ne damo plate parazitima” tokom koje se prikupljaju potpisi građana kako bi Ustavnom sudu Srbije bila podneta tužba protiv smanjenja plata i penzija.

Radulovićev pokret tvrdi da je smanjenje plata i penzija ne samo “nemoralno i protivustavno” nego i “ekonomski štetno jer će nas gurnuti u još dublju krizu”.

“Aleksanda Vučić obmanjuje javnost da penzioneri odricanjem od svoje penzije investiraju u budućnost svoje dece. Da je tako, svaki penzioner bi to podržao. Nažalost, smanjenjem penzija građani Srbije samo plaćaju premijera, koji je nesposoban da na pravi način reši ekonomske probleme zemlje i građana, kao i njegovu partijsku mašineriju sa desetinama hiljada partijskih kadrova na izmišljenim administrativnim radnim mestima”, stoji u saopštenju Pokreta “Dosta je bilo”.

Taj Pokret tvrdi kako je Radulović još u septembru 2013. dao rešenje za dugoročni ekonomski oporavak Srbije.

“Nemojte smanjivati penzije od kojih živi pola Srbije, nemojte smanjivati plate. Ukinite sulude Dinkićeve subvencije. Otpustite iz javnog sektora partijski zaposlen višak kadrova  sa kupljenim diplomama. Uvedite univerzalnu socijalnu zaštitu za sve porodice u Srbiji, koje nemaju primanja. Overite svima zdravstvene knjižice. I smanjite namete na rad”, poručeno je i danas Mioničanima, koji su se u centru varošice okupili na štandovima Pokreta i razgovarali sa Sašom Radulovićem.

U Press službi Pokreta, Kolubarskim. rs je rečeno da će se oni pojaviti na vanrednim lokalnim izborima, 28. decembra, u Mionici i Lučanima. Još uvek je rano za odluku da li će to biti samostalno kao grupa građana ili će ići u koaliciju sa drugim partijama demokratske orijentacije.

Pokret “Dosta je bilo” takođe najavljuje nove aktivnosti u Valjevu i ostalim opštinama Kolubarskog okruga.

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 12 sati 16 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 12 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara