<p>Predsednik Osečine dočekuje konvoj</p> (foto: Dragan Savić)
<p>Predsednik Osečine dočekuje konvoj</p> (foto: Dragan Savić)
29.05.2014, 14:08

Stara Pazova poslala mehanizaciju

č: | fb:

Otklanjanje golemih posledica vremenskih nepogoda, koje je počelo čim je voda krenula natrag u svoja korita, ubrzala je prijateljska opština Stara Pazova, koja je okupila i u sredu popodne u Osečinu poslala konvoj od desetak vozila teške mehanizacije, sa kojom Osečina oskudeva. Mašine i njihovi rukovaoci bar nedelju dana biće na raspolaganju Podgorcima, čija je jedina obaveza da obezbede gorivo, smeštaj za vozače i pokažu im šta da rade.

Posle punih 15 dana trajanja, Opštinski štab je u četvrtak ukinuo vanrednu situaciju na teritoriji ove opštine. Krizni  štab je ocenio da se ukupno stanje u poplavljenim delovima, kao i tamo gde su se aktivirala stara i nova klizišta (od kojih neka još uvek ne miruju), polako normalizuje.

Opštinske komisije za utvrđivanje i procenu šteta nastalih od poplave ili dejstva klizišta ubrzano privode kraju svoj posao, a nadležni organi lokalne samouprave pripremaju detaljne izveštaje za Vladu Republike Srbije, koje su dužni da dostave do kraja ove sedmice.

Dezinfekcija poplavljenih objekata i dvorišta je završena, a tek će uslediti ovakva zaštita javnih površina. Dezinsekcija i deratizacija, kako saznajemo, planirane su za koji dan kasnije.

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 2 sati 31 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 2 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara