Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Mionica (foto: Đorđe Đoković)
28.12.2014, 09:31

Birališta otvorena od 7.00 do 20.00 sati

č: | fb:

Vanredni lokalni izbori održavaju se danas u Mionici, gde će za 39 odbornika Skupštine opštine moći da glasa 11.981 punoletni građanin upisan u biračke spiskove. Na izborima učestvuju tri liste stranaka i koalicija.

Srpska napredna stranka (SNS) predvodi koaliciju u kojoj su i Nova Srbija (NS), Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) Rasima Ljajića, Srpski pokret obnove (SPO) i Demokratska stranka Srbije (DSS), a tu koaliciju podržava PUPS, kao i SRS.

Socijalistička partija Srbije (SPS) u koaliciji je sa Jedinstvenom Srbijoim (JS), dok Demokratska stranka (DS) Bojana Pajtića nastupa samostalno uz moguću podršku Tadićevih socijaldemokrata.

Kandidati za predsednika Opštine su inženjer informatike Boban Janković (SNS), trenutno predsednik Privremenog organa, veterinar Ivan Milinović (SPS) i mašinski inženjer Milan Gavrilović Ćićovan (DS).

Za 39 odbornika, među 117 kandidata, glasaće se na 38 biracckih mesta u Mionici i okolnim selima. Najmlađi odbornički kandidat ima 19, a najstariji 67 godina. Vlada Srbije je SO Mionica raspustila zbog toga što se odbornici nisu sastajali više od tri meseca.

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 1 sati 22 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 2 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 1 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara