Partizanove nade (foto: Dragan Savić)
Partizanove nade (foto: Dragan Savić)
18.01.2015, 12:45

Trijumf Partizanovih „beba”

č: | fb:

Beogradski Partizan je pobednik drugog međunarodnog nadmetanja košarkaških pionira „Osečanski pobednik”. U finalnoj  utakmici crno-beli su nadigrali vršnjake iz  kragujevačke Foke. U ubedljivom trujumfu od 81:57 i punom revanšu za poraz u finalu prošlogodišnjeg turnira u Osečini najveći doprinos dali su Mario Nakić (29 koševa), kapiten Dušan Tanasković i Dejan Petrušev (po 17), kao i Branislav Sužnjev (8), dok su kod Kragujevčana najzapaženiji bili kapiten Nikša Zindović (17) i Nenad Popadić (10).

Treće mesto na trodnevnom spektaklu u hali Sportskog centra, u kojoj je na svih devet utakmica zabeležena odlična poseta,  pripalo je slovenačkom Braniku iz Maribora, koji je savladao valjevskog Metalca sa 69:45. Najistaknutiji pojedinci u ovom meču bili su Zoran Gavrić kod Mariborčana i Filip Pavlović u timu iz Valjeva (sa po 20 pogodaka).

(Foto: Dragan Savić)

Domaći tim je osvojio peto mesto.  Osečina je u najdramatičnijoj utakmici na turnira za nijansu bila bolja od crnogorskog Kotora i trijumfovala sa minimalnih 73:71. Na putu do prve pobede na dva turnira najveći učinak imali su Pavle Kuzmanović (29 koševa) i Strahinja Jovanović (11), a kod gostiju zapažen je bio Matija Branković (21 poen).

Treneri Bogoljub-Boci Đurić (Foka), Vojislav Kecojević (Metalac), Marko Stanković (Partizan), Rajko Krščić (Branik), Nikola Begović (Kotor) i Vladimir Radivojević (Osečina) jednoglasno su odlučili da pehar za MVP igrača turnira pripadne darovitom Mariu Nakiću iz Partizana, sinu nekadašnjeg asa Ive Nakića. Igrač domaće ekipe Pavle Kuzmanović prigrlio dva pehara: jedan kao najbolji strelac turnira (69 koševa na tri utakmice), a drugi kao najuspešniji realizator šuteva za tri poena.

Publika je sva tri dana imala priliku da  uživa u borbenosti i zavidnom košarkaškom umeću mladih igrača, koji na ovaj način stiču značajna iskustva za svoj dalji košarkaški razvoj. Javnu pohvalu od učesnika, gledalaca i organizatora zaslužili su i svih pet sudija: Đorđe Pantić, Dušan Stanić, Dušan Milovanović, Dejan Mizdrak (svi iz Valjeva) i Nenad Perić (Šabac).

Košarkaški klub Osečina, lokalna samouprava i brojni sponzori, takođe, zaslužuju sve komplimente za izuzeno uspešnu organizaciju, dostojnu daleko većih i afirmisanijih sportskih kolektiva i centara.

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 12 sati 39 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 5 komentara