Sportska hala (foto: Dragana Nedeljković)
Sportska hala (foto: Dragana Nedeljković)
10.02.2015, 14:53

Srbija protiv prvaka Evrope

č: | fb:

U sklopu priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u futsalu, koje će se održati 2016. godine u Beogradu uz učešće 12 reprezentacija, u Hali sportova na Ubu će u sredu, 11. februara, u 19 časova biti odigrana prijateljska utakmica između Srbije i Italije.

-Zahvaljujući Dušanu Saviću, Ubljaninu i proslavljenom golgeteru Crvene zvezde i reprezentacije Jugoslavije, Opština Ub, odnosno Ustanova za kulturu i sport je dobila organizaciju prve međunarodne utakmice i mislim, što se sporta tiče, da se na Ubu nije dogodilo ništa značajnije od ove utakmice – kaže Radovan Puletić, direktor Ustanove za kulturu i sport i nastavlja o delikatnosti organizovanja jednog ovakvog meča:

- Opština Ub i Ustanova će obezbediti eksterijer: biće postavljeno 18 kandelabara i dva reflektora, dok će se unutar hale ovom sportu prilagoditi parket i osvetljenje. U svlačionicama će, prema propisima Evropske futsal federacije, biti voće, bonžite, sokovi, voda, dok će pored policije biti angažovano i obezbeđenje iz Beograda. Zaista zahtevna organizacija. Ulaz će biti slobodan, što je, inače, preporuka Fudbalskog saveza Srbije u cilju popularizacije ovog sporta. Sve u svemu, više je nego očigledno da Ub, koji je domaćin odbojkašicama TENT-a, rukometašima Kolubare iz Lazarevca, a i sam ima vrsne fudbalere, odbojkašice, rukometaše i košarkaše i izuzetne uslove, pored hale, za sportove na otvorenom (stadion Jedinstva, Sportski centar „Školarac“, Sportski centar „Matić“) postaje sve značajniji sportski centar u okvirima Srbije, što samo može da laska – nije krio zadovoljstvo zbog ove činjenice direktor Radovan Puletić.

Za futsal reprezentaciju Srbije, čiji je selektor Aca Kovačević, u sredu će na parket ubske Hale sportova istrčati: golmani Nemanja Momčilović (Ekonomac) i Aleksa Antonić (Kopernikus) i igrači: Marko Perić (Real Rieti, Italija), Mladen Kocić (Nacional, Hrvatska), Stefan Matić (Murter, Hrvatska), Vladimir Lazić (Fener, Azerbejdžan), Ninoslav Aleksić, Miloš Simić, Miloš Stojković, Nikola Matijević, Marko Pršić, Danilo Kostić (Ekonomac).

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 9 sati 19 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 7 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 14 sati 29 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 3 komentara