Radost ekipe Srbije (foto: Glas Tamnave)
Radost ekipe Srbije (foto: Glas Tamnave)
12.02.2015, 10:26

Revanš punom merom

č: | fb:

Posle poraza u Novom Sadu od aktuelnog prvaka Evrope, reprezentacije Italije u utorak u Novom Sadu rezultatom 5:1, futsal reprezentacija Srbije se sinoć u prepunoj ubskoj Hali sportova revanširala „azurima“ pobedivši ih sa 5:2 (1:0).

Pre početka utakmice, Ubljanin i proslavljeni golgeter Crvene zvezde Dušan Savić predao je poklone Fudbalskog saveza Srbije Darku Glišiću, predsedniku Opštine Ub, povodom ove istorijske utakmice, provog međudržavnog susreta održanog na Ubu. Takođe, početni udarac na meču izveo je nekadašnji golgeter beogradskih „crveno-belih“.

Iako su reprezentativci Italije gotovo sve vreme u prvih 20 minuta bili dominantni, stvarali pri tom stopostotne šanse, koje su propustili da realizuju: Fortino u četvrtom minutu, Merlim u petom,, Urio u šestom, Kanal koji je promašio prazan gol sa metar, zatim Erkolezi, kao i Đason u 15. minutu, kada je Momčilović odbranio njegov udarac sa dva – tri metra, reprezentativci Srbije su autogolom Romana posle šuta Perića u 17. minutu, došli u vođstvo, za koje je, pored stzrelca, najzaslužniji golman Srbije Nemanja Momčilović.

U 22. minutu ponovo se istakao Momčilović odbranom šuta Fortina. Dva minuta kasnije bilo je 1:1. Onorio je izvanredno promešao nekoliko igrača Srbije u njihovom šestercu, potom odigrao Fortinu, koji je postigao gol. Igrao se 26. minut, u kojem je Kocić dobro izveo slobodan udarac, a nekoliko trenutaka potom Milosavac je izvanrednim udarcem sa 12 metara iskosa sa desne strane postigao gol za 2:1. Minut kasnije ponovo se istakao Momčilović, kao i u 29. minutu posle šuta Kalderolija, da bi Perić u 30. minutu uzvratio snažnim šutem za malo poredv stative. U 30. minutu Merlim je izjednačio, a Kocić minut kasnije doveo Srbiju u vođstvo. U 33. minutu Kocić posle odličnom solo prodora šutira pored stative, kao i Perić, pa ponovo Kocić nekoliko trenutaka potom, a zatim i Simić. Igrao se 38. minut, kada je Simić presekao loptu Fortinu, koji je formalno bio nma golu, i šutem sa centra doveo Srbiju do 4:2. Na slaičan način je Kocić, minut kasnije, postavio konačnih i zasluženih 5:2.

 

Italijani u akciji

Italijani u akciji (Foto: Glas Tamnave)

Strelci: 1:0 Romano autogol u 17, 1:1 Fortino u 24, 2:1 Milosavac u u 25, 2:2 Merlim u 30, 3:2 Kocić u 31, 4:2 Simić u 38, 5:2 Kocić u 39. minutu. Kulturno – sprtski centar „Ub“. Gledalaca: 500. Sudije: Damir Radović, Vladan Radulović i Nikola Aleksić (svi iz Beograda).

SRBIJA: Antonić, Perić, Živanović, Rakić, Milosavac, Matijević, Simić, Pršić, Lazić, Kocić, Kostić, Momčilović, Radin. Aleksić.

ITALIJA: Mamarela, Erkolezi, Ćimango, Romano, Ćinina, Onorio, De Luka, Kalderoli, Fortino, Merlim, Kanal, Miareli, Đason, Urio.

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 9 sati 7 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 4 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 14 sati 17 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 3 komentara