Glišić i Amadeusovci sa odbojkašicama TENTa  (foto: Glas Tamnave)
Glišić i Amadeusovci sa odbojkašicama TENTa (foto: Glas Tamnave)
20.02.2015, 11:17

Finale kupa Srbije za odbojkašice

č: | fb:

U Hali sportova na Ubu za vikend će se održati Finalni turnir kupa Srbije za odbojkašice, 49. po redu. U subotu, 21. februara na programu su polufinalni mečevi Crvena zvezda – Vizura, koji počinje u 16 časova i TENT – NIS Spartak iz Subotice u 18.30 sati. Finale se igra u nedelju u 18 časova, a sve utakmice će prenositi RTS. Ulaz je slobodan. Domaćin završnice Kupa je obrenovački TENT koji je uz opštinu Ub i organizator ove sportske manifestacije. Počasni gosti turnira su članovi grupe „Amadeus bend“, saopštio je predsednik opštine Ub Darko Glišić na sinoćnoj konferenciji za novinare.

- Čast nam je što će naši prijatelji iz „Amadeus benda“ biti zaštitno lice velikog sportskog događaja, najvećeg koji se ikada održao u ubskoj opštini. Biće to pravi spektakl, počevši od same igre na terenu, do intoniranja himne, koju će za finale izvesti pevač „Amadeusa“ Bojan Tasić Đaja. Hvala članovima grupe što su nam po ko zna koji put pomogli, jer ćemo zahvaljujući njihovom renomeu i imenu ovaj događaj podići na još viši nivo – kazao je Glišić uz najavu da će, ukoliko se obezbede tehničke mogućnosti, „Amadeusovci“ održati i mini koncert posle finala.

Sportska hala u novom ruhu

Sportska hala u novom ruhu (Foto: Glas Tamnave)

Tehnička organizacija turnira u nadležnosti je Ustanove za kulturu i sport „Ub“.

- Za ovu priliku, sportska hala je adaptirana: postavljena je tarafeks podloga i montažna tribina sa dodatnih 124 mesta za zvanice. Finale će pratiti veliki broj novinarskih ekipa, za koje smo obezbedili internet i svu ostalu potrebnu infrastrukturu, dok će RTS direktno prenositi sve utakmice. Uveren sam da ćemo biti dobri domaćini i takmičenje organizovati na najvišem nivou, baš kako i zaslužuje ta sportska manifestacija. Završni turnir kupa Srbije biće velika preporuka za našu sportsku halu i za Ustanovu, kao i za opštinu Ub, i sigurno je da ćemo u narednom periodu sve više biti domaćini ovako značajnih i velikih sportskih događaja – uveren je Radovan Puletić, direktor Ustanove za kulturu i sport.

Trener TENT-a, domaćina završnice Kupa Srbije, Marijana Boričić je svesna situacije da njen klub nije favorit, ali će dati sve od sebe da ostvari što bolji rezultat.

- Već smo postigli cilj plasmanom na završnicu Kupa. što je treći put za redom. Pošto su sve ekipe bolje plasirane na tabeli od nas, njima prepuštam ulogu favorita, ali ćemo učiniti sve da ostvarimo što bolji rezultat u ubskoj Hali sportova. Zahvalila bih se predsedniku opštine Ub Darku Glišiću i opštinskim funkcionerima koji su nam izašli u susret i omogućili termine koji su nama odgovarali – istakla je Marijana Boričić.

Inače, TENT u ubskoj Hali sportova igra prvenstvene, kup i prijateljske utakmnice i održava treninge svakodnevno od prošlogodišnjih majskih poplava, u kojima je obrenovačka hala uništena.

 

 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja 27.04.2024

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...