Darko Glišić (foto: Đorđe Đoković)
Darko Glišić (foto: Đorđe Đoković)
16.06.2014, 18:40

Zahvalan Dancima na pomoći

č: | fb:

Predsednik opštine Ub Darko Glišić zahvalio se danas u Kopenhagenu privatnoj spasilačkoj firmi Redningsgrupe iz mesta Riskov u Danskoj, na "neverovatnoj pomoći" pruženoj prilikom katastrofalnih majskih poplava koje su zadesile ovu opštinu, prenosi Beta.

"Ub im je neizmerno zahvalan", kazao je Glišić na konferenciji za novinare u ambasadi Srbije u Kopenhagenu. Prema njegovim rečima, tri eksperta Redningsgrupe sa specijalizovanom opremom i vozilima došli su u pomoć Ubu u najkritičnijim trenucima tokom poplava, a onda su svojim kasnijim radom na sanaciji terena omogućili hiljadama žitelja Uba da dobiju pijaću vodu.

Predstavnici Rednigsgrupe Henrik Kalmer i Tom Kristensen su rekli da su njihove aktivnosti sada usmerene na prikupljanje finansijskih sredstava za nabavku opreme za dalje saniranje terena i prečišćavanje preostalih izvorišta pijaće vode, kako bi taj problem bio rešen za sve stanovnike Uba.

Na konferenciji za štampu je govorio i nekadašnji prvak Evrope i sveta u boksu Gert Bo Jakobsen koji je, s nekadašnjim vrhunskim danskim fudbalerom i reprezentativcem Stigom Toftingom, zvanični ambasador dobre volje u akciji prikupljanja sredstava koju vodi Rednigsgrupa u Danskoj.

Ambasadorka Srbije u Danskoj Dragana Ivanović je novinare obavestila o obimu štete pričinjene poplavama i zahvalila se Danskoj na pomoći u saniranju posledica, a posebno predstavnicima Redningsgrupe koji su u Srbiji otputovali samoinicijativno, kao dobrovoljci.

Šef ekipe koja je bila u Srbiji Henrik Kalmer je istakao da se, i kao čovek i kao neko ko se bavi poslom spasavanja u katastrofama, nije premišljao ni trenutka i odmah je organizovao odlazak u Srbiju, istakavši odličnu saradnju i s čelnicima Uba i s lokalnim stanovništvom koje ih je tretiralo, kako je rekao, "kao kraljeve".

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 2 sati 17 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 2 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara