Opština Ub (foto: Đorđe Đoković)
Opština Ub (foto: Đorđe Đoković)
25.11.2015, 07:58

Iz ubske kase novac za Kolubarske.rs

č: | fb:

Opština Ub narednih godinu dana sufinansiraće šest medijskih projekata za koje je u budžetu izdvojeno preko 5,3 miliona dinara. Na konkursu za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja, na koji se javilo 14 medija i agencija, od valjevskih medija jedino su “prošle” internet novine Kolubarske.rs, čiji će projekat iz ubske kase biti sufinansiran sa 120.000 dinara.

Projekti drugih valjevskih medija, a bilo ih je četiri, nisu dobili "zeleno svetlo". U rešenju Opštinskog veća, koje je prihvatilo predlog Komisije za izbor projekata u oblasti javnog informisanja, naznačeno je da će, pored internet novina Kolubarske.rs, biti sufinansirani “Studio Mag” iz Obrenovca, kao i ubski mediji -  RTV “City”, TV 3M, MB Radio i Glas Tamnave.

Opština Ub je treća opština Kolubarskog okruga koja će sufinansirati medije koji su projektno konkurisali za sredstva iz lokalnih budžeta. To su ranije učinili Valjevo i Lajkovac, dok opštine Osečina, Mionica i Ljig nisu, niti će iz svojih kasa izdvojiti novac za medije. Najviše sredstava za sufinansiranje projekata, i to za šest medija, dala je opština Ub – 5,3 miliona, Lajkovac je, za pet medija, opredelio 4,5 miliona, dok najmanje novca izdvaja Grad Valjevo, koji sa 3,5 miliona dinara sufinansira 13 projekata u oblasti javnog informisanja.

Aktuelno