Lajkovac (ilustracija)
Lajkovac (ilustracija)
02.05.2016, 14:06

Naprednjaci izgubili većinu, SRS prešao cenzus

č: | fb:

Srpska napredna stranka (SNS) izgubila je većinu u lokalnom parlamentu, dok je Srpska radikalna stranka (SRS) prešla cenzus, nakon ponovljenih izbora u Lajkovcu.

Prema podacima Opštinske izborne komisije, posle ponovljanja izbora na biračkom mestu br. 1 u Lajkovcu, SRS, koji je bio ispod cenzusa, dobio je dva odbornička mandata, a po jedan su izgubile koalicija „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ i Demokratska stranka.

I pored toga što je i na ponovljenim izborima osvojila najviše glasova koalicija oko Srpske napredne stranke je zbog količnika glasova izgubila jedan mandat i većinu od 18 odbornika u lokalnom parlamentu koji broji 35 odborničkih mesta. Koalicija oko SNS sada ima 17, SPS ima osam, po četiri odbornička mandata imaju DS i Patriotski blok (DSS-Dveri) i SRS dva mandata.

Od 616 upisanih birača na ponovljene lokalne izbore na biračkom mestu br. 1 u Lajkovcu izašlo je 434 birača. Koalicija okupljena oko SNS dobila je 190 glasova, SRS 118, SPS 75, DS 24, Zavetnici 18, Patriotski blok 4 i SDS 1 glas. Nevažećih glasačkih listića bilo je četiri.

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 14 sati 10 minuta

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 14 sati 11 minuta

Uhapšen osumnjičeni za krađu

Valjevska policija uhapsila je mladića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i teška krađa u pokušaju. On je pozvonio na vrata jednog stana u kome je bilo dete i...