Potpisnici Sporazuma (foto: Branislav  Petronić   )
Potpisnici Sporazuma (foto: Branislav Petronić )
04.07.2014, 14:57

Eurobanka i Fondacija „Ana i Vlade Divac“

č: | fb:

Potpisivanjem Sporazuma o saradnji između Opštine Ub, Eurobanke i Fondacije „Ana i Vlade Divac“ započela obnova Predškolske ustanove na Ubu. Prema Sporazumu o saradnji, a kroz Projekat „Veliko srce“ biće uloženo više od 60.000 evra u potpunu rekonstrukciju ovog jedinog vrtića u gradu.

-Pred nama je ozbiljan zadatak da obnovimo sve što je uništeno u majskim poplavama. Apelujem na sve  da se sada, kada je najgore prošlo, tokom letnjih meseci ne opustimo i ne zaboravimo na sve naše sugrađane koji su ostali bez osnovnih uslova za život i kojima je pomoć i dalje neophodna. Izbor za obnovu ubskog vrtića je, na žalost, bio lak, jer ga je poplava u potpunosti uništila. Deca ne smeju da trpe i zadatak države je da zaštiti najmlađe. Briga se ne pokazuje rečima, već delima, i porodice sa decom moraju da budu prioritet u obnovi – rekao je ministar sporta i omladine u Vladi Republike Vanja Udovičić.

Predsednik Opštine Ub Darko Glišić je imao samo reči zahvalnosti za ovaj čin.

- Neizmerno sam zahvalan Eurobanci i Fondaciji „Ana i Vlade Divac“, jer su prepoznali pravi način da pomognu građanima ubske opštine. Zajedničkom obnovom predškolske ustanove omogućićemo svim predškolcima još kvalitetnioje uslove boravka, jer su deca za nas zaista najveće blagoistako je predsednik Glišić, dok je proslavljeni košarkaš Vlade Divac, za kraj, bio kratak.

 - Deca su najvažnija i stvaranje uslova za njihovo bezbrižno odrastanje je zadatak svih nas, a posebno u ovakvim situacijamazaključio je Vlade Divac.

 

Aktuelno

Radovan Beli MArković (foto: Đorđe Đoković)
Predlozi do 21. avgusta Pre 1 sati 11 minuta

Nagrada "Beli" u čast pisca Radovana Belog Markovića

Udruženje "Beli Povlen" iz Valjeva ustanovilo je novinarsku nagradu "Beli", u znak sećanja na Radovana Belog Markovića, jednog od najvećih srpskih književnika. Priznanje će biti dodeljeno 28....

Dečji parkić u Naselju Milorada Pavlovića (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Objavljena javna nabavka Pre 1 dan 1 sati

Za tri eko-parkića devet miliona dinara

Ministarstvo zaštite životne sredine i grad Valjevo sa devet miliona dinara finansiraće izgradnju tri eko-parkića u okviru projketa "Smanjenje zagađenja zemljišta nastalog usled emisija od divljih...  · 13 komentara