Registracija Prijava preko FB
Srušio se most u Kolubaru  (foto: Dejan Davidović)
Srušio se most u Kolubaru (foto: Dejan Davidović)
29.07.2020, 09:57

Srušio se most, kamion završio u reci

č: | fb:

Čelični most, koji meštani zovu "plavi", između sela Lukavac i Šušeoka, srušio se juče poslepodne u Kolubaru u trenutku kada je preko njega prelazio kamion natovaren drvnom građom i kamionskim gumama.

 

Čelična konstrukcija je praktično skliznula sa betonskih stubova nakon čega se most prelomio i jednim delom završio u reci, tako da se i kamiom našao u vodi. Na svu sreću niko nije povređen.  

 

Istraga treba da utvdi da li se most srušio zbog preopterećenosti, ranijih oštećenja ili je, možda, kamion izazvao oštećenje na mostu zbog čega se prelomio i završio u Kolubari.

 

"Javni tužilac je na licu mesta, a veštak će utvrditi okolnosti i uzroke rušenja mosta. Na sreću niko nije povređen. Najgore je to što su građani, koji putuju u Valjevo ili u Mionicu, kao i meštani okolnih sela, sada odsečeni, i moraju koristiti zaobilaznu saobraćajnicu preko Lukavca", rekao je za Kolubarske.rs predsednik Mionice Boban Janković koji je bio na licu mesta. Dodao je da je izgradnja novog mosta prioritet.  

Srušio se most u Kolubaru

Srušio se most u Kolubaru (Foto: Dejan Davidović)

 

Meštani Lukavca kažu da je most bio oštećen nakon poplava 2014. godine, ali tvrde da bi još dugo služio da preko njega svakodnevno ne prolazi desetine kamiona, koji su teži od dozvoljene nosivosti. Kažu da postoji znak koji ograničava teret vozila i naglašavaju da su prijavljivali policiji da kamioni taj saobraćajni znak ne poštuju i da svakodnevno "pretovareni tutnje" preko "plavog mosta".

 

Most se sve do 2006. godine nalazio u Divacima, dok na tom mestu nije izgrađen novi, a ovaj remontovan i postavljen preko Kolubare na putu koji povezuje Mionicu i Valjevo.

 

Aktuelno

Palata pravde u Beogradu (foto: Kolubarske.rs)
Rešenjem Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Pre 15 sati 38 minuta

Sudski izvršitelji pušteni na slobodu

Rešenjem Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za svih pet osumnjičenih, među njima četvoro sudskih izvršitelja iz Valjeva, koji su uhapšeni u utorak 4. avgusta ujutro, ukinuto je policijsko...  · 4 komentara

Radnja za kućne ljubimce Pet zona (foto: asmedia.rs/Nenad Živković)
PR tekst Pre 13 sati 28 minuta

Na usluzi životinjama i ljudima

U Valjevu je otvorena najveća radnja za kućne ljubimce pod nazivom Pet zona. Ovo je treći po redu prostor namenjen kućnim ljubimcima u našem kraju preduzeća Sano doo.

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 15 sati 37 minuta

U Valjevu još devet osoba pozitivnih

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje od 5. avgusta, u Valjevu je još devet osoba zaraženo koronavirusom, tako da je od početka pandemije ukupno 1081.