Radnici Krušika (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
Radnici Krušika (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
23.02.2022, 07:43

Jednočasovni štrajk upozorenja u Krušiku

č: | fb:

Jednočasovni štrajk upozorenja u Holding kompaniji Krušik biće održan danas od 12 do 13 časova okupljanjem zaposlenih ispred svojih pogona. Ovu odluku donela su četiri reprezentativna sindikata u valjevskoj vojnoj fabrici - Sloga, ASNS, Nezavisnost i Sindikalna organizacija Krušik.

 

Zahtevi sindikata su ukidanje negativne stimulacije, povećanje cene radnog sata i regulisanje otežanih uslova rada.

 

Prema navodima četiri reprezentativna sindikata, rukovodstvo fabrike je odmah nakon najave, a onda i odluke da se organizuje štrajk upozorenja, krenulo sa zastrašivanjem zaposlenih.

 

"Kako su nam pristigle informacije o zastrašivanju zaposlenih od strane pojedinih rukovodilaca da se ne podrži štrajk upozorenja koji organizuju reprezentativni sindikati u sredu 23.02.2022.godine od 12 do 13 časova, svi zaposleni koji osećaju strah i koji misle da im je na neki način ugrožena egzistencija ili radno mesto mogu pružiti i moralnu podršku ovom skupu. Takođe stojimo na raspolaganju svakom zaposlenom kojem je na neki način upućena pretnja da anonimno prijavi pretnje i ucene svog rukovodioca, gde će sindikati u skladu sa zakonom protiv istih podneti odgovarajuće prijave i stati u maksimalnu zaštitu zaposlenih!", stoji u obaveštenju reprezentativnih sindikata HK Krušik koje je okačeno na oglasnim tablama fabrike.

 

Štrajkački odbor će, pre jednočasovnog štrajka upozorenja, danas u 10 časova ispred glavne kapije Krušika održati konferenciju za novinare gde će javnosti obrazložiti svoje štrajkačke zahteve.

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 20 sati 11 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 23 sati

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.