SPREG 2019 (foto: Đorđe Đoković)
SPREG 2019 (foto: Đorđe Đoković)
06.04.2022, 08:54

SPREG posle dvogodišnje pauze

č: | fb:

Najveća regionalna sajamska privredna manifestacija, Sajam privrede zapadne Srbije - SPREG, posle dvogodišnje pauze zbog pandemije korona virusa, svoje ovogodišnje izdanje započinje u četvrtak, 7. aprila na Blagovesti.

 

Organizator SPREG-a, koji će biti održan od 7. do 9. aprila u "Omni centru", je Regionalna asocijacija malih i srednjih preduzeća zapadne Srbije, a izvršni organizator je valjevska agencija GATTI.

 

Na oko dve hiljade kvadratnih metara izložbenog prostora u glavnoj sali "Omni centra" i na prostoru ispred objekta, ukupno na oko 60 štandova, predstaviće se 135 izlagača.

 

Izvršni direktor sajma Jovan Grujić kaže da su oko 70 odsto izlagača proizvodne firme iz različitih grana industrije, slede mala preduzeća, preduzetnici i zanatlije. Kompletan otvoreni izložbeni prostor posvećen je poljoprivredi, biće izloženi traktori, mehanizacija, oprema za navodnjavanje, biljke iz rasadnika, cveće.

 

"Na ovogodišnjem, 17. po redu, sajmu predstaviće se izlagači iz preko 30 gradova i opština Srbije, a uz podršku lokalnih samouprava, turističkig organizacija i udruženja preduzetnika, organizovano će izlagati Zrenjanin, Ljig, Osečina, Mionica, Bogatić, Priboj, Odžaci i Bač. Posle nekoliko godina pauze, svoj štand imaće i grad Valjevo na kome će predstaviti svoje privredne i infrastrukturne projekte, turističku ponudu, kao i subvencije u oblasti poljoprivrede", najavio je Grujić.

Jovan Grujić

Jovan Grujić (Foto: Kolubarske.rs)

 

I ove godine kao i svih do sada na SPREGU će biti organizovane brojne prateće manifestacije. Planirana su predavanja o mogućnostima elektronske podrške unapređenju sistema bezbednosti hrane, prezentacija dela projekta "BudžetirAJMO" o učešću građana u realizaciji budžetskog procesa u lokalnoj samoupravi, kao i sajam zapošljavanja Nacionalne službe zapošljavanja.

 

I ovogodišnji SPREG deo svojih aktivnosti i akcija posvećuje ekologiji. Prema rečima Jovana Grujića biće organizovana nagradna igra, zatim akcija prikupljanja sredstava za nabavku sadnica za osnovnu školu "Andra Savčić".

 

Svečano otvaranje sajma predviđeno je za četvrtak 7. aprila u 11 časova. Prema najavi organizatora prisutnima će se obratiti gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, predsednik opštine Mionica Boban Janković, komercijalni direktor kompanije "Blist"  Dejan Stojnić.

 

Radno vreme Sajma privrede zapadne Srbije - SPREG je u četvrtak i petak od 10 do 19 časova, a u subotu od 10 do 16 časova. Ulaz je besplatan.

Aktuelno

Europrom u Jasenici (foto: Europrom)
PR Pre 12 sati 35 minuta

Otvoren "Europrom" objekat u Jasenici

Valjevska kompanija "Europrom" otvorila je još jednu "ljubičastu trgovinu", ovaj put minimarket u Jasenici, površine od oko 260 kvadrata. Dobra lokacija i prostran parking dodatne su prednosti...  · 1 komentar