SPREG 2022 (foto: Kolubarske.rs)
SPREG 2022 (foto: Kolubarske.rs)
07.04.2022, 12:45

Vratio se SPREG u Valjevo, sajamska tradicija je nastavljena

č: | fb:

Najveća regionalna sajamska privredna manifestacija, Sajam privrede zapadne Srbije - SPREG, posle dvogodišnje pauze zbog pandemije korona virusa, otvoren je danas u "Omni centru".

 

Na oko dve hiljade kvadratnih metara izložbenog prostora u glavnoj sali "Omni centra" i na prostoru ispred objekta, ukupno na oko 60 štandova, u naredna tri dana predstaviće se 135 izlagača iz cele zemlje svojim proizvodnim i drugim dostignućima iz različitih oblasti privrede, posebno poljoprivrede.

Jovan Grujić

Jovan Grujić (Foto: kolubarske.rs)

- Vratio se SPREG u Valjevo, sajamska tradicija je nastavljena. Organizacija ove godine bila je poseban izazov, imajući u vidu sve okolnosti u kojima se nalazi ne samo srpska, već i privreda u celom svetu – rekao je na otvaranju ovogodišnjeg SPREG-a, izvršni direktor sajma Jovan Grujić i dodao:

 

- Mnogi gradovi su ostali bez svojih sajmova, a sajmovi su svet! I uvek će biti možda najvažnije manifestacije koje doprinose poboljšanju kvaliteta života svih nas - poručio je Grujić.

 

Posle nekoliko godina pauze, svoj štand ima i grad Valjevo na kome će predstaviti svoje privredne i infrastrukturne projekte, turističku ponudu, kao i subvencije u oblasti poljoprivrede. Grujić je naveo da je ove godine i grad Valjevo domaćin SPREG-a, pre svega zahvaljujući gradonačelniku Lazaru Gojkoviću.

 

Lazar Gojković

Lazar Gojković (Foto: kolubarske.rs)

- Mi smo u godini velikih investicija i siguran sam da će dolaskom stranih investitora, uz razvoj preduzeća koja već godinama posluju u našem gradu, Valjevo postati značajno mesto na mapi razvijenih privrednih centara - izjavio je Gojković na otvaranju SPREG-a.

 

U skladu sa tradicijom ove privredne manifestacije da sajam otvara neko od izlagača, ovogodišnji 17. SPREG otvorio je Dejan Stojnić, komercijalni direktor valjevske kompanije "Blist".

Dejan Stojnić

Dejan Stojnić (Foto: kolubarske.rs)

 

Prema njegovim rečima tradicionalni sajmovi su bolji u odnosu na druge forme predstavljanja kompanija, kao što su to bili neslavni pokušaji organizovanja onlajn sajmova. Dodao je da se na ovakvim tradicionalnim sajmovima ostvaruju neposredni kontakti ljudi, mogu se videti i dodirnuti proizvodi, direktno ugovoriti poslovi...

 

- Ovakve tradicionalne sajamske manifestacije ključne su za razvoj biznisa. Na jednom mestu, za relativno kratko vreme, možete se sresti sa predstavnicima velikog broja kompanija, ostvariti brojne kontakte. Osim direktne koristi za izlagače i posetioce, sajmovi donose i korist gradovima u kojima se organizuju, naročito u oblasti trgovine, turizma i ugostiteljstva – rekao je Stojnić.

SPREG 2022

SPREG 2022 (Foto: kolubarske.rs)

 

Organizator SPREG-a, koji će biti održan od 7. do 9. aprila u "Omni centru", je Regionalna asocijacija malih i srednjih preduzeća zapadne Srbije, a izvršni organizator je valjevska agencija GATTI.

 

I ove godine kao i svih do sada na SPREGU će biti organizovane brojne prateće manifestacije. Planirana su predavanja o mogućnostima elektronske podrške unapređenju sistema bezbednosti hrane, prezentacija dela projekta "BudžetirAJMO" o učešću građana u realizaciji budžetskog procesa u lokalnoj samoupravi, kao i sajam zapošljavanja Nacionalne službe zapošljavanja. 

 

Deo svojih aktivnosti i akcija SPREG posvećuje ekologiji. Biće organizovana akcija prikupljanja sredstava za nabavku sadnica za osnovnu školu "Andra Savčić".

 

Radno vreme Sajma privrede zapadne Srbije - SPREG je u četvrtak i petak od 10 do 19 časova, a u subotu od 10 do 16 časova. Ulaz je besplatan.

 

SPREG 2022

SPREG 2022 (Foto: kolubarske.rs)

Aktuelno

Lazar Gojković i Kim Lahdevirte (foto: www.valjevo.rs)
Sa gradonačelnikom, u Gimnaziji i Šestoj školi Pre 1 dan

Ambasador Finske posetio Valjevo

Ambasador Finske u Srbiji Kim Lahdevirte boravio je u Valjevu. Nakon prijema kod gradonačelnika, ambasador i njegova supruga su, sa predstavnicima Društva srpsko-finskog prijateljstva, posetili...  · 6 komentara

Dom kulture Ub (foto: Dragana Nedeljković)
Od danas na Ubu Pre 4 sati 56 minuta

Dečji festival "Prolećno pozorištance"

Treći revijalni festival predstava za decu "Prolećno pozorištance" danas će na Ubu biti otvoren na velikoj sceni Doma kulture, a do 7. aprila najmlađa publika imaće priliku da pogleda osam...  · 2 komentara

Hala sportova u Mionici (foto: Đorđe Đoković)
1. i 2. aprila Pre 4 sati 56 minuta

Mionica domaćin Državnog prvenstva u streljaštvu

Mionica će ovog vikenda biti domaćin seniorskog prvenstva u streljaštvu, koje će se održati u mioničkoj sportskoj hali 1. i 2. aprila. Organizacija ovog takmičenja pripala je streljačkom klubu...  · 1 komentar

Budući tržni centar Nova (foto: )
Prvi tržni centar u ubskoj opštini Pre 1 dan 2 sati

U Stublenici se gradi tržni centar "NOVA"

U toku su zemljani radovi i priprema terena za izgradnju prvog tržnog centra u ubskoj opštini, "NOVA". Zauzimaće površinu od oko 11.000 kvadrata na lokaciji u selu Stublenica, vrednost iinvesticije...  · 5 komentara